22 / 05 / 2024

Kilometreye düşen insan sayısı!

Kilometreye düşen insan sayısı!

Kilometreye düşen insan sayısı, her sene Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçlarına göre belli oluyor. Peki 2013 yılında kilometreye düşen insan sayısı kaç?



Kilometreye düşen insan sayısı!

Kilometreye düşen insan sayısı, nüfus yoğunluğu olarak da biliniyor. Nüfus yoğunluğu birim alanda yaşayan insan sayısı olarak tanımlanıyor.


Hem bir ülke için, bir kent için ya da tüm dünya için hesaplanabilen bu rakam, bir alandaki metrekareye düşen insan sayısını ortaya koyuyor. Kilometreye düşen insan sayısı, her sene Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanıyor.


28 Ocak 2013 tarihinde yayımlanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçlarına göre 2012 yılına ait kilometreye düşen insan sayısı 98.


Bu sayı, 2011 yılında 97 idi. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçlarındaki diğer verilere bakıldığı zaman kilometreye düşen insan sayısının en çok olduğu ilimiz ise İstanbul oldu.


İstanbul'da kilometrekareye düşen 2.666 kişi düşüyor. Nüfus yoğunluğu yüksek olan diğer iller ise şu şekilde sıralanıyor:


Kocaeli: Kilometreye düşen insan sayısı; 453 kişi.

İzmir: Kilometreye düşen insan sayısı: 333 kişi.

Gaziantep: Kilometreye düşen insan sayısı: 264 kişi.

Bursa: Kilometreye düşen insan sayısı: 258 kişi


2013 yılına ait nüfus yoğunluğuna ilişkin veriler, 2014 yılında TÜİK tarafından açıklanacak.






Geri Dön