Genel

Kilyos Karting Alanı 1 milyon 530 bin TL'ye! İcradan!

Sarıyer İcra Dairesi, İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Kilyos Köyü, Fındıklı Geçit Mevkii, 52 parselde yer alan 6 bin 120 metrekare alana sahip Kilyos Karting Alanı olarak işletilen tarla vasıflı taşınmazı satışa sunuyor

Sarıyer İcra Dairesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

SARIYER İCRA DAİRESİ'NDEN GAYRİMENKUL AÇIK ARTIRMA İLANI
Dosya No:2010-3519 Talimat

Satılmasına karar verilen gayrimenkulün cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:

TAPU KAYDI : İSTANBUL İLİ, SARIYER İLÇESİ, KİLYOS KÖYÜ, FINDIKLI GEÇİT MEVKİİNDE KAİN 52 PARSEL SAYILI 6.120,00 M2 MİKTARLI TARLA VASIFLI TAŞINMAZ TAMAMI

İMAR DURUMU : Sarıyer Belediye Başkanlığı imar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün dosyada bulunan 20-04-2010 gün ve 2481 sayılı yazısında :" Şöz konusu parsel, 11-01-2010 onay tarihli 1/1000 ölçekli Kilyos - Demirciköy - Rumelifeneri Bölgesi Koruma Amaçlı Uygulama imar Planı' nda ' TURİZM YERLEŞİM ALANLARI' ndan (R) ile tanımlanan 'REKREASYON ALANI'nda kalmaktadır. Bu alanlarda sadece halkın eğlenme ve dinlenme gereksinimlerini karşılamaya dönük, kamp alanları, piknik alanları, büfe, çay bahçesi, lokanta, gazino, bekçi kulübesi vb kültürel açık alanlar, botanik parklar, spor alanları, açık otopark alanları vb gibi mekan düzenlemeleri yapılabilir. Bu alanlarda jeolojik etüt yapılmadan hiçbir sabit yapı yapılamaz. Maks TAKS : 0.05 ve H Maks = 4.50 m (tek katlı) ve 250.00 m2 inşaat alanını geçmemek şartıyla yukarıda belirtilen günü birlik kullanımlar yer alabilir. Yörenin karakterine göre cephe ve bina tipi avan projeye göle K. T. V. K. Bölge Kurulu olumlu görüşü ile belirlenecek ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin onayı ile uygulama yapılacaktır. Bu alanlarda mülkiyette kalacak şekilde uygulama yapılacaktır. Ancak, söz konusu bölgede plan ilkeleri doğrultusunda imar Kanunu'nun 18. madde uygulamasının yapılması düşünülmektedir." denildiği görülmüştür.

MAHALLİ DURUMU : Satışa konu edilen 52 Parselin, Kilyos Köyü'nün Hali Hazır Haritası üzerinde tespit edildiği ve fiili durum üzerinden araziye uygulandığında parselin yerine ve dosyada bulunan Plan Örneği Belgesi'ne şeklen uyduğu anlaşılmıştır. Tapu kaydına göre TARLA vasıflı görünen ve konum itibarıyla Kilyos Köyü'nün Sarıyer'den geliş yönüne göre, Sarıyer Kilyos Caddesi üzerinde sıralanan ve köyle bütünleşen kendin pişir kendi ye tarzında yapılan günübirlik tesislerinden hemen önce ve Ağlamış Dede Kilyos Mezarlığı'nın bitiş noktasının tam karşısında kaldığı görülmüş ve halen Kilyos Karting Tesisleri adı altında işletilen parselin yol ( batı) cephesinin kafes tel çitle, batı cephesinin dere ile ve diğer iki cephesi de yine tel çitle koruma altına alındığı; yaklaşık 4 500.00 m2 lik kısmı asfalt kaplanarak işletmenin amacına yönelik kullanılırken geri kalan kısmının da mıcır kaplı olduğu ve dereye yakın kısımlarında da yetişkin ağaçlar bulunduğu tespit edilmiştir. Yapılan gözlem ve incelemelerde Kıymet Takdirine ne konu edilen parsel çevresinde kendin pişir kendin ye türünden günü birlik tesisler ile peyzaj işiyle uğraşan işletmeler bulunduğu ve Sarıyer - Kilyos Caddesi isimli ana arter nitelikli yolun asfalt kaplı, elektrik, su, doğal gaz, telefon gibi alt yapı hizmetlerinin yanında köy merkezinin P.T.T. ve temizlik hizmetleri gibi belediyenin verdiği diğer kentsel hizmetlerden de yararlandığı, gerek İ.E.T.T. Otobüs Hattı gerekse de minibüs hattı gibi olanaklara sahip olduğu anlaşılmıştır. Detaylı diğer tüm bilgiler ve yerin mahallen çekilmiş fotoğrafları satış dosyasında mevcuttur

KIYMETİ : /9.08.2010 tarihinde 1.530.000,00 TL kıymet takdir edilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI  :

1- Satış 10 HAZİRAN 2011 günü saat 10.30 -11.00 arasında SARIYER İCRA DAİRESİNDE açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacaklarının mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 20 HAZİRAN 2011 günü saat 10.30 -11.00 arası SARIYER İCRA DAİRESİNDE ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemiş ise gayri menkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki; artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20 i nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu veya bu miktar karşılığında döviz veya milli bir bankanın teyidi yapılmış bloke çek'ini vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale pulu, tapu alım harç. tahliye ve masrafları, KDV. Alıcıya ait olacaktır. Tellaliye resmi, birikmiş vergiler, tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir) bu gayri menkul üzerindeki hakları hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklarını tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya M^. 13ü ncu maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

5- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale kararı kaldırılarak IİK. 133 ncü maddesine göre kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu arttırma, ilgililere tebliğ edilmeyip yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu arttırmada teklifin İİK. 129 ncu maddedeki hükümleri uyması şartıyla taşınmaz en çok artırana ihale edilir, ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludur, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın icra Müdürlüğünce tahsil olunur.

6- İİK. 127 maddesi gereğince, işbu satış ilanı, tapuda adresi bulunmayan ve tebligat yapılamayan ilgililere ilanen tebliğ yerine kaim olacaktır.

7- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilecektir.

8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve DOSYA münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile  Müdürlüğümüze başvurmalar ilan olunur. 11 Nisan 2011 Pazartesi


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com