28 / 04 / 2024

Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır? Yeni çipli kimlik alacaklar dikkat!

Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır? Yeni çipli kimlik alacaklar dikkat!

Yapılan son düzenlemeler ışığında artık eski kimlik kartları yerine çipli kimlik kartlarına geçilmiş oldu. Ehliyetini hâlâ yenilememiş olanlar, 2022’nin sonuna kadar yenileyebilecek. Nüfus cüzdanını çipli olana geçmek için ise ilk 2023 yılına kadar süre tanındı fakat bu süre daha sonra kaldırılmış



Peki, Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır? İşte yeni kimlik randevusu bilgileri ve fiyat listesi…

İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı düzenleme neticesinde ehliyet, kimlik ve pasaport ile ilgili değişiklik kararı, 1 Ocak 2017’de yürürlüğe girmişti. Ve İçişleri Bakanlığı 21 Eylül 2020’de devreye aldığı başka bir  yenilik de ehliyetin kimlik kartına entegre edilmesi olmuş oldu.

Yeni çipli kimlik kartı uygulaması ile vatandaşların kimlik belgesi ile ehliyet belgesini ayrı ayrı taşıma zorunluluğu ortadan kalkmış oldu. 

'Hayat Kimliğinle Kolay' uygulamasıyla sürücü belgelerinde yer alan bilgiler, çipli kimlik kartlarına entegre ediliyor. Böylece vatandaşların, trafikte yanlarında ayrı bir sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Bunun içinde vatandaşların yapması gereken tek şey, İlçe nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunarak ehliyetlerini, kimlik kartına tanımlamak.
 


Geri Dön