Ekonomi

Kimse bunu beklemiyordu! Bir kez daha Avrupa birincisi oldu!

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı EUROCONTROL'e göre, İstanbul Havalimanı, günlük ortalama bin 220 uçuş ile Avrupa'daki en yoğun havalimanı olarak ön plana çıktı.Yayınlanan bu rapora göre, İstanbul Havalimanı, Kasım ayında ikinci kez Avrupa'daki en yoğun havalimanı unvanını aldı

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı'nın (EUROCONTROL) 18 Kasım 2022 ila 24 Kasım 2022 dönemini kapsayan uçuş raporu yayınlandı. Yayınlanan bu rapora göre, İstanbul Havalimanı, Kasım ayında ikinci kez Avrupa'daki en yoğun havalimanı unvanını aldı.

İSTANBUL HAVALİMANINDA GÜNLÜK UÇUŞ ORTALAMA 1220

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, 18 Kasım 2022-24 Kasım 2022 döneminde İstanbul Havalimanı'nın günlük ortalama 1.220 uçuş ile Avrupa'daki en yoğun havalimanı olduğunu duyurdu.

AVRUPA’NIN EN YOĞUN HAVALİMANI OLDU

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "EUROCONTROL tarafından yayınlanan Kapsamlı Değerlendirme Raporu'na göre İstanbul Havalimanı yeniden Avrupa'daki en yoğun havalimanı olarak kayıtlara geçmiştir." ifadesi kullanıldı.

 

LONDRA HEATHROW HAVALİMAN DA İKİNCİ OLDU

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı'nın (EUROCONTROL) söz konusu raporuna göre günlük ortalama 1.143 uçuş ile Londra Heathrow Havalimanı'nın ikinci olduğu, Paris Charles de Gaulle Havalimanı'nın ise 1.106 uçuş ile üçüncü sırada yerini aldığı ifade edildi.

SUUDİ HAVA YOLU ŞİRKETİ DE İSTANBUL HAVALİMANI’NA SEFERLERE BAŞLADI

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'dan yapılan açıklamaya göre, düşük maliyetli havayolu şirketi Flyadeal, haftada 14 sefer yapılacak şekilde planlanan İstanbul-Cidde ve İstanbul-Riyad arasında her iki yönde uçuşlara başlamış oldu.

Suudi hava yolu şirketinin yaptığı ilk uçuşun ardından, İstanbul Havalimanı'nda Flyadeal ve İGA temsilcilerinin katıldığı resmi bir tören düzenlendi.

“İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNİ OLUMLU ETKİLEMESİNİ BEKLİYORUZ”

İlk uçuşun ardından düzenlenen törende konuşan Flyadeal üt düzey yöneticisi Con Korfiatis, Körfez ve Arap bölgelerinden Türkiye'ye uçuş sayısının hızla yükseldiğini ifade ederek, "Bunun yanı sıra küresel olarak dünyanın en yoğun havalimanlarından biri konumunda olan İstanbul Havalimanı'na ilk uçuşumuzu gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlaşma ile Suudi Arabistan Krallığı ve Türkiye arasındaki ilişkilerin de olumlu etkileneceğni düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Törenin ardından, ilk uçuş için hatıra fotoğrafı çektirildi.

SON DAKİKA... Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son dakika faiz ve enflasyon mesajı: Böyle devam edecek!

Togg’un fiyatı ne kadar olacak? Togg CEO’su çok net konuştu! Kimsenin bilmediği o planı açıkladı

İslam Memiş, gram altının alternatifini resmen açıkladı! Vergisi yok, çok daha avantajlı….