Ekonomi

Kimse bunu beklemiyordu! Hesabınıza 2354 TL ödeme gelmiş olabilir! Hemen hesabınızı kontrol edin!

Hemen hesaplarınızı kontrol edin! Çünkü hesabınıza 2354 TL gelmiş olabilir. İşte detaylar!Karşılıksız ve geri ödemesiz ödemeler açıklandı

Aile Bakanlığı duyurdu. Karşılıksız ve geri ödemesiz ödemeler açıklandı. Tam 2.354 TL nakit para hesaplara geçecek. İşte ayrıntılar…

Aile Bakanlığı bilindiği gibi sosyal yardımlar ile ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında oluyor. Bakanlık başvuru şartlarını ve yapılması gerekenleri tek tek duyurdu. Tam olarak 2.354 TL nakit para hesaplara geçecek.

Vatandaşların banka hesaplarına 2354 TL ödeme geçmeye başladı, hemen kontrol edin. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Şubat ayı sosyal yardım ödemeleri sürüyor. Bilhassa dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile engelli yaşlı veyahut bakıma muhtaç vatandaşlara ödenen ödemelerin tarihleri de belli oldu. Bakanlık, pek çok kişiye verdiği sosyal ödemeler ile günlük ihtiyaçlarını daha kolay karşılıyor. Bu ödeme Şubat ayı sonuna kadar hesaplara yatırılmış olacak. Başvuru yapan vatandaşlara 2354 TL karşılıksız nakit yardımından yararlanabilecek.

Artan ekonomik krizde hayatını devam ettiremeyecek halde olan vatandaşın ilacı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı oluyor. Bakanlık, engelli yaşlı bakıma muhtaç vatandaşlara kronik hastalığı olanlara dar gelirli hanelere binlerce liralık ödeme yapılmaktadır. Bu ödemeler vatandaşın günlük ihtiyaçlarını karşılaması adına büyük önem taşıyor. Şubat ayında yapılacak ödemelere dair Aile Bakanlığından yeni bir açıklama daha geldi. Sosyal yardımlar her ay belirli zaman aralıklarıyla hesaplara aktarılır. Başvuru detayları da bakanlık tarafından tek tek açıklandı.

AİLE BAKANLIĞI ŞARTLARI DUYURDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, mali durumu iyi olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılacak sosyal yardım ödemeler için istenilen şartları ilgililer için duyurdu. Başvuru için tabii ki birden fazla ve farklı kritere bakılıyor. Bu konuya örnek vermek gerekirse, engelli yardımı alabilmek için tam teşekküllü bir hastaneden alınması gereken sağlık raporu. Bunun yanında bakıma muhtaç kişilere ödenen evde bakım maaşı için de aynı rapor istenmektedir.

Sosyal yardımlar yararlanmak için kişilerin taşıması gereken diğer bir şart ise gelir durumudur. Sosyal yardım ödemeleri için başvuruda bulunacak hane içerisindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden yani 2023 yılı için bakıldığı zaman 2835 TL'den az olması gerekmektedir.