29 / 06 / 2024

Kimse ev sahibi olmayı denemesin! Hem fiyatlar hem faizler uçtu! 

Kimse ev sahibi olmayı denemesin! Hem fiyatlar hem faizler uçtu! 

Milyonlarca kişi "Konut alma zamanı mı?" sorusunun yanıtını merak ediyor. YeniÇağ Gazetesi köşe yazarı Remzi Özdemir, "Kimse ev sahibi olmayı denemesin" dedi. İşte ayrıntılar...



Konut fiyatlarında bir süredir yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Yeni ev sahibi olma hayali kuranlar "Konut alma zamanı mı?" sorusunun yanıtını araştırıyor. 

YeniÇağ Gazetesi köşe yazarı Remzi Özdemir, TÜİK rakamlarına göre konut satışlarının düştüğüne, Merkez Bankası verilerine göre de konut fiyatlarının reel olarak yüzde 16 gerilediğine dikkat çekti. 

Korkmaz, "Yine Emlak Konut 1,29 faizle konut satış yapacak.

Konut satılmıyor ve fiyatlar düşüyorsa alma zamanı geliyor mu? Hele Emlak Konut gibi kaliteli konut inşa eden bir kamu kuruluşu da 1,29 faizle satacak ise?" şeklinde konuştu. 

Kimse ev sahibi olmayı denemesin! Hem fiyatlar hem faizler uçtu! 

Remzi Özdemir, bankalarda konut kredisi faizlerinin hala aylık yüzde 4'lerde olduğunun altını çizdi ancak bu gelişmelere rağemn de  Cumhuriyet tarihinin en büyük barınma krizinin bitmeyeceğini vurguladı. 

Barınma krizinin daha da derinleşeceğini dile getiren Özdemir, "Artık kimse kolay kolay konu alamayacak. Öyle iki kişi çalışıyoruz, birimizin maaşı ile geçinir diğeriyle de taksit öderiz devri, en az 20 sene daha gelmeyecek.gelmeyecek. Çünkü gelir dağılımı adaletsizliği öyle birkaç senede düzelmez" ifadelerine yer verdi. 

Özdemir, bunun en az 20 hatta 30 yıl sürebileceğinin altını çizdi.

Kimse ev sahibi olmayı denemesin! Hem fiyatlar hem faizler uçtu! 

"Konut fiyatları geriliyor çünkü erişilebilir olmaktan çıktı. Yine TÜİK’e göre ortalama bir konutun fiyatı 5,1 milyon TL. Bu paranın 4,1 milyonunu denkleştirseniz ve sadece 1 milyon kredi kullansanız bile bunun taksiti 60 bin TL" bilgilerini veren Remzi Özdemir, bu taksiti Türkiye’de ödeyecek kaç kişinin olduğunu sordu.

Emlak Konut GYO'nun 1+1 evi 6 milyon TL'ye satacağını belirten Özdemir, "Peşin ödersen yüzde 25 indirim uygulayacak. İyi de 6 milyonun aylık faiz getirisi yaklaşık 300 bin TL. Parası olanlara fırsat olur. Ancak Türkiye’de kaç kişi o 6 milyon TL'yi çıkartabilir ki" dedi.

Özdemir, "Saçma sapan bir ekonomi modeli ile milyonlarca insanı fakirleştirip gelir adaletsizliği  oluşturdular. Şimdi de dalga geçer gibi kampanya yaptılar. Amaç zenginin daha zengin olması." dedi ve kimsenin ev sahibi olmayı denememesini söyledi. 

Özdemir, konu ile ilgili yazısını "Size hayalini bile kurmak yasak. Yasak diyorum çünkü onu bile elinizden aldılar" diyerek tamamladı.

Kira zam oranları nasıl belirlenecek? 1 Temmuz itibari ile uygulanacak oran ne olacak? 

Japon deprem uzmanı 3 il için deprem uyarısı yaptı!

Renault Haziran 2024 kampanyasını resmen açıkladı! Aylık 18 bin 94 TL taksitle Clio fırsatı!


Geri Dön