05 / 05 / 2024

Kiptaş 15 yılda 72 bin konuta doğru koşuyor!

Kiptaş 15 yılda 72 bin konuta doğru koşuyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin konut projeleri gerçekleştirmek üzere 1995 yılında kurduğu Kiptaş, 15 yılda 45 bin 214 konutu tamamlayarak sahipleri ile buluştururken 11 bin 898 konutta da inşaata devam ediyor



İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin konut projeleri gerçekleştirmek üzere 1995 yılında kurduğu Kiptaş, 15 yılda 45 bin 214 konutu tamamlayarak sahipleri ile buluştururken 11 bin 898 konutta da inşaata devam ediyor. Kurum, 2011 yılı içinde 15 bin konutluk 9 proje ile yoluna devam edecek.

15 yıldan bu yana  Kiptaş  olarak birçok konut projesine imza attıklarını belirten Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım her geçen gün çıtayı daha yukarı taşıyarak bu yıl 15 bin konutu daha projelendirdiklerini dile getirdi. Konuttaki bu arz talep dengesinin daha yukarıda kurulması gerektiğini ifade eden Yıldırım, bunun için öncelikle esnek kredilendirme sisteminin devam etmesi gerektiğini vurguladı. Konut sahibi olmak isteyenler in kira öder gibi konut sahibi olmaya devam etmeleri  gerektiğini söyleyen Yıldırım, bunu belirleyen ilk kriterin ülke ekonomisi olduğunu kaydetti.

Kentsel dönüşümde başarılı uygulama yok
Kentsel dönüşüm projelerinde Kiptaş’ın önemli oyuncular arasında yer aldığını dile getiren Yıldırım, “Kentsel dönüşüm projelerinin 2011 yılına devrettiğini görmekteyiz. Bu konuda başarılı diyebileceğimiz bir projeye şahit olmadık. Merkezi ve yerel yönetimlerin önümüzdeki yıl bu konuya gereken önemi vereceklerini temenni ediyorum. Aksi halde şehirlerin merkezinde kalmış problemli mekânlar her konuda sorun olmaya devam edecektir ” diye konuştu.

2010 yılında çıkan Kentsel Dönüşüm Yasası’nın 2011 yılında geniş bir uygulama alanı bulmasını temenni eden Yıldırım, “Aksi halde başta büyükşehirlerimiz olmak üzere kent merkezlerimiz yaşanmaz bir hal alacaktır” dedi.

Deprem güçlendirmesi çok azaldı
Depremle ilgili daha köklü çözümlerin geliştirilmesi gerektiğine değinen Yıldırım, ülkemizde mevcut yapı stokunun yüzde 70’nin depreme dayanıklı güvenli binalardan oluşmadığına dikkat çekti. Mevcut binalarla ilgili güçlendirmelerin yok denecek kadar azaldığını kaydeden Yıldırım, “Ayrıca deprem alternatif yolları açılması, köprü ve viyadüklerin güçlendirme çalışmalarının tamamlanması bu yılki beklentilerimiz arasında” diye konuştu.

Yaptığı açıklamada kentleşme konusuna da değinen Yıldırım, ulaşımdaki tüm yatırımlara rağmen İstanbul trafiği çekilmez bir hal olmaya devam ettiğine değindi. İstanbul’un trafik probleminin de 2011 yılına devreden dertlerimiz arasında” diyen Yıldırım, her şeye rağmen sektörle ilgili çevre ülkelerden başta konut olmak üzere, gelen yatırım taleplerinin 2011 yılında da kendilerini heyecanlandırmaya devam edeceğini belirtti.

Sektörün gidişatı iyiye doğru
İnşaat sektörünü  bir toplu konut üreticisi olarak değerlendiren İsmet Yıldırım, konut sayısındaki artış, kalitede uluslararası standartları yakalama ve kredilendirme seçeneklerindeki imkanların genişlemesini bazalarak sektörün gidişatını iyi olarak değerlendirdi.

Kentleşme kültürü artıyor
Konut sayısında  ve kalitesinde çıtanın yükseldiğin den söz edilebileceğini söyleyen Yıldırım, “Bundan önceki yıllarda lüks olarak görülen birçok imalat,  artık standart  olarak görülüyor. Örne ğin bugüne kadar yapılan binalarda  ısı yalıtımına önem verilmediği için, aşırı ısı kaybından dolayı büyük maddi zararlar  yaşanırken bu yıl yaşanan kayıpların önüne geçmek için gerekli önlemler alındı . Hatta daha önce yapılmış binaların yalıtımına da hız veril di” dedi.

Konut sektöründeki gelişimin kültürel hayatı da etkilediği ve kentleşme oranını yükselttiğini kaydeden Yıldırım, bu tür sitelerde sosyal donatı alanlarının ve aranan özelliklerinde arttığına dikkat çekerek sözlerini bitirdi.

2011 planlanan projeler
Sıra İlçesi İşin Konusu  Sektör Miktar Durumu
1-  G.O.Paşa Konut 1.000 Planlama Aşamasında
2-  Beykoz Beykoz Konakları Konut 250 Planlama  aşamasında
3-  Çatalca Çatalca Konutları Konut 1.264 Planlama  aşamasında
4-  Fatih Süleymaniye Dönüşüm Projesi Konut 2.000 Planlama  aşamasında
5- B aşakşehir Bahçeşehir Konutları   Konut 3.100 Planlama aşamasında
6- Z.Burnu Z.   Burnu Sümer Kentsel Dönüşüm Konut 1.000 Planlama  aşamasında
7- Maltepe "Maltepe Başıbüyük 3.Etap Konut 800 Planlama  aşamasında
8-  Eyüp Alibeyköy Gecekondu Islah ı Projesi Konut 5.300 Planlama aşamasında
9- Büyükçekmece   Yakuplu Sosyal Konut Projesi Konut 336 Planlama  aşamasında 


Geri Dön