Kent Haberleri

KİPTAŞ Beşiktaş Karanfilköy projesinde son durum ne? KİPTAŞ'tan İstanbul'un göbeğine 1.000'den fazla yeni konut geliyor!

KİPTAŞ Beşiktaş Karanfilköy projesinde son durum ne? KİPTAŞ Karanfilköy projesinde inşaat çalışmaları ne zaman başlayacak? İşte 1.000'den fazla yeni konuta yer verilecek olan KİPTAŞ Karanfilköy projesi detayları... KİPTAŞ'ın en yeni projeleri arasında yer alan Karanfilköy projesi kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilecek

Mega kent İstanbul'un Beylikdüzü, Eyüpsultan, Pendik ve Tuzla ilçelerindeki yatırımlarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın merakla beklenen Beşiktaş Karanfilköy projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

KİPTAŞ'ın en yeni projeleri arasında yer alan Karanfilköy projesi kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilecek. KİPTAŞ'ın verdiği bilgilere göre, projenin uzlaşma ofisi geçtiğimiz aylarda açılmıştı.

Yıkım çalışmalarının geçtiğimiz aylarda resmen başladığı KİPTAŞ Beşiktaş Karanfilköy projesi yüzde yüz uzlaşıyla hayata geçirilecek. 

Karanfilköy projesinde inşaat çalışmaları ne zaman başlayacak? İşte 1.000'den fazla yeni konuta yer verilecek olan KİPTAŞ Karanfilköy projesi detayları...

Karanfilköy projesinde inşaat çalışmaları ne zaman başlayacak? İşte 1.000'den fazla yeni konuta yer verilecek olan KİPTAŞ Karanfilköy projesi detayları...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Beşiktaş Karanfilköy’deki dönüşüm projeleri kapsamında yıkımlara devam ettiklerini belirterek, 538 bağımsız birimin yıkımını tamamladıklarını söyledi.

Ali Kurt ayrıca açıklamada "Her birinde uzman ekipler tarafından asbestli malzemelerin tespit ve bertarafını gerçekleştirdik." dedi.

MESA MESKEN İNŞA EDECEK

KİPTAŞ'ın Beşiktaş Karanfilköy projesi Mesa Mesken imzasıyla hayata geçirilecek.. Evi olana ev, dükkanı olana dükkan verilecek olan projeyle 1.000'in üzerinde konut inşa edilecek.

Temelin önümüzdeki aylarda atılması planlanan KİPTAŞ Beşiktaş Karanfilköy projesinin ne zaman satışa çıkarılacağı henüz belli olmadı. Projedeki yıkım çalışmalarının önümüzdeki günlerde tamamlanması planlanıyor. 

KİPTAŞ Beşiktaş Karanfilköy projesindeki hak sahiplerine kira yardımı da veriliyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt konut sahiplerine 6 bin 500 TL, ticari alan sahiplerine ise 8 bin 500 TL kira yardımı yapılacağını duyurmuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI İLAN EDİLMİŞTİ

Verilen detaylara göre, 25 Mayıs 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Beşiktaş’ta, Etiler’e komşu konumda olan ve Karanfilköy şeklinde bilinen alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edilmişti.

Ayrıca 31491 Sayılı Resmi Gazete'deki göre, yaklaşık olarak 185 bin metrekareyi kapsayan kentsel dönüşüm kararıyla bölgede yer alan gecekonduların yıkılacağı bildirilirken, belediyeye devredilen Hazine’ye taşınmazlar, kentsel dönüşüm ve gelişim amacına yönelik bir imar planı uygulaması yapılmadan da satılamayacaktı.

Etiler ve Akat mahallelerinin kuzeyinde, TEM Otoyolu’nun kenarındaki Beşiktaş Karanfilköy’de 628 bina, 623 konut birimi, 81 işyeri, bir cami, sağlık ocağı ve Beşiktaş Belediyesi’ne ait bir de garaj bulunuyor. 

KİPTAŞ'tan İETT Ayazağa Garajı arazisine 704 konut 334 ofislik yeni proje!

KİPTAŞ'tan ev almak isteyen İstanbullular dikkat! Yeni proje için düğmeye basıldı!

KİPTAŞ'tan Etiler'e komşu yeni proje geliyor!