20 / 05 / 2024

KİPTAŞ Esenyurt 4. Etap konutları teslim edildi

KİPTAŞ Esenyurt 4. Etap konutları teslim edildi

768 konutun anahtar teslimini yapan Topbaş, "30 bin aileyi ev sahibi yapacağız. Firuzköy'de bir park açılışına Deniz Baykal'ı getirdiler. Burada bunların kat be katı yapılmakta" dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenyurt Belediye hizmetlerinin toplu açılış töreni ile 4. Etap anahtar teslim törenine katıldı. KİPTAŞ'ın 768 konutun 4. etap anahtar teslimini yapan Topbaş, 30 bin aileyi ev sahibi yapmayı hedeflediklerini söyledi. Törene Başkan Kadir Topbaş, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇAMUR DERYASIYDI

Törende konuşan Topbaş, "Bugün burada yeni oluşan bir ilçe boyutundan da öte sanki Anadolu'daki bir kentin yaptığı hizmeti açarcasına hizmetleri açıyoruz. Esenyurt'u gayet iyi biliyorum. İlk yerleşime açıldığı zamandı. Bu bölgelerde yaşanan sıkıntıları biliyorum. Şu ana artel olarak gördüğümüz çamur deryasını da biliyorum. Aslında baştan yapılıp bölge planlı bir hale gelseydi bugün çok farklı Esenyurt olurdu" dedi.

25 KATRİLYON YATIRIM

Topbaş, "Avcılar'da Firuzköy'de bir park açılışına Deniz Baykal'ı getirdiler. Burada bunların kat be katı yapılmakta. Diyoruz ki gelin Esenyurt'u görün ne oldu, hangi noktaya geldik" diye konuştu. 30 bin aileyi ev sahibi yapmayı hedeflediklerini söyleyen Topbaş, "30 bin aileyi ev sahibi yapmayı hedefledik. Şu an bir bölümü bitti ve devam edeceğiz. Burada sular akmıyordu, su yoktu. O dönemler unutulmadı" şeklinde konuştu. İstanbul'un sorunlarını çözme işinin kendilerine düştüğünü ifade eden Topbaş, "Büyükşehir Belediyesi olarak 5 yılda yaptığımız yatırımların toplamı 25 katrilyon. İlçelere yaptığımız yatırımların toplamı ise 20 katrilyon" dedi.

Yenişafak

Geri Dön