27 / 04 / 2024

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri 2. Etap'ta anahtar teslimi yapıldı!

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri 2. Etap'ta anahtar teslimi yapıldı!

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri'nde anahtar teslim töreni yapıldı. 113 hak sahibine anahtarları verildi. Törende İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın, Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri projesi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri’nin 155 daireden oluşan ilk etap anahtar teslimi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından 26 Ocak 2023’te gerçekleştirilmişti. 664 konut ve 14 dükkan olmak üzere, toplam 678 bağımsız birimden oluşan projenin, 113 hak sahibi ve 197 bağımsız birimini kapsayan bölümü için, ikinci etap anahtar teslim töreni düzenlendi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, anahtar teslim töreninde önemli açıklamalarda bulundu. 

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri 2. Etap ta anahtar teslimi yapıldı!

Törende açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu deprem ve kentsel dönüşüm konularının İstanbul ve Türkiye'nin en önemli meseleleri olduğuna dikkat çekti. 

Depremi ve kentsel dönüşümü bir beka sorunu şeklinde nitelendiren Ekrem İmamoğlu, açıklamasında "Kentsel dönüşümün her sürecini, vatandaşımızla şeffaf bir biçimde konuşarak yaptık. Vatandaşımızın mülk sahibi olduğunu bildik. Mülk sahibi de değil ise ya da mülkiyetini henüz elde edememiş ise, mülkiyetini edinmesi için, bütün yapılması gerekenleri kayıtsız yaptık. İnsanımızı mutlu etmenin birinci vazifemiz olduğunu unutmadık" ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu, bu insanların güvenli evlerine kavuştuklarında da bunun ne kadar kıymetli, ibadet gibi bir hizmet olduğunu asla zihinlerinden çıkartmadıklarını vurguladı. 

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri 2. Etap ta anahtar teslimi yapıldı!

Yeşilpınar'da kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan sorunlar ile ilgili de konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, vatandaşlarla yüzde yüz uzlaşı sağlayarak yol yürüdüklerini, görev süresince sosyal konut ürettiklerini ve vatandaşlara sabit taksitlerle evlerini teslim ettiklerini dile getirdi. 

Ekrem İmamoğlu, "Beş senede kentsel dönüşümü hızlandırdık. Bugün itibariyle, 10 bin 39 bağımsız birimi teslim etmiş oluyoruz. 8 bin 795 bağımsız birimin de hızlıca tesliminin yapılacağı günlerin içerisinden geçiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Konuşmasından sonra CHP Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Mithat Bülent Özmen ve CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş'ı yanına davet eden İmamoğlu, ilçe sakinlerinden yerel seçimler için destek de talep etti. 

İmamoğlu'nun sembolik olarak 10 hak sahibine anahtarlarını verdiği törene, CHP İstanbul milletvekili Yunus Emre, CHP Parti Meclisi üyeleri, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da katıım gösterdi. 

Ali Kurt da teslimler için X sosyal medya hesabından "Hayal Satmak Yok, Anahtar Teslimi Var!

Başkanımız @ekrem_imamoglu ile #Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri projemizin 2. Etabı’ndaki daireleri hak sahiplerimize teslim ettik.

Tüm engellemeleri aşıp, deprem dirençli konutları tamamladığımız için mutluyuz. Hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. 

Emekli maaşlarına 4 bin TL ile 8 bin TL arasında seyyanen zam! Milyonlara son dakika şoku!

Günlük kiralık evlerde ilan oyunu! İlan sitelerinde 200, gerçekte olan 2 bin Türk Lirası...

Yabancıya konut satışı pandemiden sonra katlandı, 2023'te sert düştü! İşte nedenleri..


Geri Dön