27 / 04 / 2024

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan 5 maddelik kentsel dönüşüm önerisi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan 5 maddelik kentsel dönüşüm önerisi!

2012 yılında çıkarılan kentsel dönüşüm düzenlemesinden sonra 6 Şubat depremleri de dikkate alınarak yeni kentsel dönüşüm yasası yürürlüğe girdi. Ancak yeni yasanın onaylanmasının ardından tartışmalar devam etti. 



2012 yılında çıkarılan kentsel dönüşüm düzenlemesinden sonra 6 Şubat depremleri de dikkate alınarak yeni kentsel dönüşüm yasası yürürlüğe girdi. Ancak yeni yasanın onaylanmasının ardından tartışmalar devam etti. Konuya ilişkin sosyal medya hesabı X'ten paylaşım yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan 5 maddelik kentsel dönüşüm önerisi geldi. 

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kanunla, 6 Şubat 2023 yılında meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde, bu depremlerin ve akabinde yaşanan depremlerin etkisiyle oluşan hasarlarla bağlantılı olması kaydıyla, hak sahipliğine ilişkin işlemler hariç olmak üzere hasar tespit raporlarına dayalı olarak tesis edilen idari işlemlere karşı açılan iptal davalarında yeni usuller getiriliyor. Düzenlemeyle yargı süreçlerinin hızlandırılması amaçlanıyor.

Ancak yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. 

Sosyal medya hesabı X'ten bir haberi alıntılayarak paylaşım yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan 5 maddelik kentsel dönüşüm önerisi geldi.

İşte Kurt'un Kentsel dönüşüm önerisi:

 KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt tan 5 maddelik kentsel dönüşüm önerisi!

Çözüm önerilerimiz açık.

1-) Vatandaşa uygun finansman desteği sağlanmalı.
2-) Boş yapı stoku, dönüşüm için kullanılmalı.
3-) Güçlendirme, alternatif bir yöntem olmalı.
4-) Siyaset üstü, bağımsız bir yapı kurulmalı.
5-) Kentsel dönüşüm, siyasi hesaplara alet edilmemeli.

Restoranlarda liste asma uygulaması fiyatları düşürebilir! Yeni dönem 1 Ocak'ta başlıyor!

Son dakika! Malatya'da 4,6 şiddetinde deprem!


Geri Dön