KİPTAŞ

KİPTAŞ Kadıköy'de dönüşüme start verdi! 

KİPTAŞ Kadıköy ilçesinin Kozyatağı Mahallesi’ndeki Özden Apartmanı'nın dönüşümüne start verdi. İşte KİPTAŞ'ın Kadıköy'deki dönüşüm projesine ilişkin tüm detaylar... Konutların yenilenmesi için İstanbul Yenileniyor’a başvuruda bulunan  Kadıköy Kozyatağı Mahallesi’ndeki Özden Apartmanı’nın yerine depreme dayanıklı bir projeye imza atacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehircilik Grubu şirketleri; KİPTAŞ, İstanbul İmar AŞ ve BİMTAŞ tarafından kurulan İstanbul Yenileniyor platformu çerçevesinde tek yapıların dönüşümüne start veriliyor. Konutların yenilenmesi için İstanbul Yenileniyor’a başvuruda bulunan  Kadıköy Kozyatağı Mahallesi’ndeki Özden Apartmanı’nın yerine depreme dayanıklı bir projeye imza atacak.

 

Kentsel dönüşüm alanında şirket tarihinde ilk defa çok aktif rol alan KİPTAŞ yeni yönetimi, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan can güvenliğini birinci sıraya alacak şekilde modeller geliştiriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehircilik Grubu şirketleri KİPTAŞ, İstanbul İmar AŞ ve BİMTAŞ tarafından 5 Temmuz 2021’de hayata geçirilen İstanbul Yenileniyor platformu, açıldığı günden beri yoğun ilgiyle karşılaşıyor. 

Kullanıma açıldıktan kısa süre sonra tek yapıların da yenileme başvurularının değerlendirmeye alındığı sisteme bugüne kadar 38 ilçe ve 585 mahalleden, 470 bin 260 kişiyi kapsayan 5 bin 480 dönüşüm başvurusu yapıldı. Sistemden alınan tüm başvurular, yaklaşık olarak 4 bin 188 parsel, 12 bin 176 yapı, 117 bin 565 konut ve 10 bin 791 ticari olacak şekilde 128 bin 356 bağımsız birimi dahil ediyor. 

İşte KİPTAŞ'ın dönüşüm projeleriyle ilgili detaylar ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'un konuyla ilgili o açıklamaları...

Megakent İstanbul’u depreme hazırlamak, kentin dayanıklılığını arttırmak için dönüşümün bir tercih değil zorunluluk olduğuna dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Kadıköy’de başlayacak olan dönüşümle ilgili "“Bugünkü yaptığımız projenin diğer projelerden farkı ilk kez KİPTAŞ olarak mahalle arasında da girerek tek yapıları, dönüştürmeye başladık. Yani tek tek tüm yapıların dönüşümüne talibiz. Büyük proje, küçük proje diye herhangi bir beklentiniz veya bir ayrımımız yoktur. Riskli yapıda oturduğunu düşünen, 10 dairelik bir blok da olabilir, bin dairelik bir site de olabilir ki 500 dairelik sitelerde dönüşümler de yaptık Gürpınar’da, Bağcılar’da" açıklamasında bulundu ve İstanbul’daki tüm riskli yapıları dönüştürmeye talip olduklarını, bunları inşaat maliyetleri üzerinden dönüştürmeye talip olduklarını vurguladı. 

 

"Bu sistemin en büyük güvencesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Şehircilik Grubu Şirketleri’dir. Sistem içerisinde eğer vatandaşlarımıza borçlama çıkması hâlinde, yenileme çıkması hâlinde olası bir bankadan kredi kullanmaları durumunda KİPTAŞ olarak ayrıca vatandaşlarımıza kefil olarak bizim kefaletimizle kredi kullanma imkânı da sağlıyoruz" diyen Ali Kurt, vatandaşlardan beklentilerinin kendileriyle uzlaşmaları olduğunu dile getirdi. 

RİSKLİ YAPI İLAN EDİLEN ÖZDEN APARTMANI’NIN YIKIMINA BAŞLANDI

Kadıköy ilçesinin Kozyatağı Mahallesi’ndeki Özden Apartmanı sakinleri, binalarını yenilemek için 12 Aralık 2021 tarihinde istanbulyenileniyor.com’a tek yapı başvurusu yaptı. Vatandaşların talepleri dinlendi ve bu kapsamda proje hazırlandı. 24 Şubat 2022 tarihinde hak sahipleriyle sözleşme imzalanmaya başlandı. 28 Nisan 2022 tarihinde ise hak sahiplerinin tamamıyla uzlaşma sağlandı ve tahliye işlemlerine geçildi. 

Riskli yapı ilan edilen ve tahliye süreci tamamlanan Özden Apartmanı’nın yıkımına 18 Ağustos 2022 Perşembe günü KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’un katılımıyla start verildi. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yıkım esnasında değerlendirmeler yaparken, siyasi algılar nedeniyle uzlaşmaların zorlaştığına da dikkat çekti. 

KİPTAŞ Mihmandar projesinin tanıtımı yapıldı! Nevşehir'e KİPTAŞ imzası!

KİPTAŞ Karanfilköy projesini Mesa yapacak! Dev proje Aralık'ta başlıyor!

KİPTAŞ'tan İstanbullulara son dakika müjdesi! O projenin yeni etap satışları başladı! Sakın kaçırmayın!