Kent Haberleri

KİPTAŞ Karanfilköy projesi resmen başladı! 1.000'den fazla yeni konut geliyor!

İstanbul'daki kentsel dönüşüm projelerine hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, Beşiktaş Karanfilköy projesi için yıkımlara başladı.İBB iştiraki KİPTAŞ'ın merakla beklenen yeni projesi Beşiktaş Karanfilköy’de yükselecek

Mega kent İstanbul'un Beylikdüzü, Eyüpsultan, Pendik ve Tuzla ilçelerindeki yatırımlarını son sürat sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ şimdi de Beşiktaş projesi için start verdi.

İBB iştiraki KİPTAŞ'ın merakla beklenen yeni projesi Beşiktaş Karanfilköy’de yükselecek. Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilecek proje için uzlaşma ofisinin geçtiğimiz aylarda açılmıştı.

Yıkımların resmen başladığı KİPTAŞ Karanfilköy projesi yüzde yüz uzlaşıyla hayata geçirilecek.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt Karanfilköy projesi ile ilgili olarak proje ile ilgili twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Karanfilköy’de temeli olmayan, demirsiz, tuğla yapılar olduğunu belirterek, vatandaşları sadece dakikalar içinde yıktıkları  bu güvensiz yapılardan kurtardıklarını kaydetti. Ali Kurt ayrıca açıklamasında "İstanbul’daki riskli yapıların yenilenmesi için, uzlaşı ve birlikteliğin artmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

KİPTAŞ KARANFİLKÖY PROJESİNİ MESA İNŞA EDECEK

KİPTAŞ'ın merakla beklenen Beşiktaş Karanfilköy projesini Mesa Mesken inşa edecek. Evi olana ev, dükkanı olana dükkan verilmesi hedeflenen Karanfilköy  projesinde 1.000'in üzerinde konut inşa edilmesi planlanıyor. 

Hak sahipleri ile anlaşmalar tamamlandıktan sonra temelin atılacağı KİPTAŞ Beşiktaş Karanfilköy projesinin ne zaman satışa çıkarılacağı henüz açıklanmadı. Ocak ayının sonuna kadar yıkımların tamamlanacağı proje için yerinde dönüşüm hedefleniyor. 

Şubat ayının ortalarında temelin atılacağı KİPTAŞ Karanfilköy projesindeki hak sahiplerine kira yardımı da verilecek. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt tarafından yapılan açıklamaya göre konut sahiplerine 6 bin 500 TL, ticari alan sahiplerine ise 8 bin 500 TL kira yardımı yapılacak.

 

25 Mayıs 2021'de kentsel dönüşüm alanı ilan edilmişti

25 Mayıs 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Beşiktaş’ta, Etiler’e komşu konumda olan ve Karanfilköy olarak bilinen alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edilmişti.

31491 Sayılı Resmi Gazete'deki göre, yaklaşık olarak 185 bin metrekareyi kapsayan kentsel dönüşüm kararıyla bölgedeki gecekondular yıkılacağı belirtilirken, bölgede yer alan ve belediyeye devredilen Hazine’ye taşınmazlar, kentsel dönüşüm ve gelişim amacına yönelik bir imar planı uygulaması yapılmadan satılamayacaktı.

Etiler ve Akat mahallelerinin kuzeyinde, TEM Otoyolu’nun kenarında bulunan Karanfilköy’de 628 bina, 623 konut birimi, 81 işyeri, bir cami, sağlık ocağı ve Beşiktaş Belediyesi’ne ait bir de garaj bulunuyor.

Web: http://www.kiptas.istanbul/

KİPTAŞ'tan ev almak isteyen İstanbullular dikkat! Yeni proje için düğmeye basıldı!

KİPTAŞ'tan Etiler'e komşu yeni proje geliyor!

KİPTAŞ'tan ev almak isteyen İstanbullular dikkat! Yeni proje için düğmeye basıldı!

KİPTAŞ'tan ev almak isteyenler dikkat! KİPTAŞ Kırlangıç Evler'de son dakika! Kırlangıç Evler satışa çıkacak mı?

KİPTAŞ Kırlangıç Evler ne zaman satışa çıkacak? KİPTAŞ'ın İstanbul projelerinde son durum! Ev almak isteyenler dikkat!