16 / 05 / 2024

Kiptaş Maltepe'deki Fuaye Süreyyepaşa'yı satışa çıkardı!

Kiptaş Maltepe'deki Fuaye Süreyyepaşa'yı satışa çıkardı!

Kiptaş ve Yılmaz İnşaat işbirliğiyle hayata geçirilen Fuaye Süreyyapaşa, projenin mimarı Prof. Dr. Hüseyin Kaptan'ın deyişiyle su havzalarıyla çevrili Maltepe civarında inşaat yapımına uygun son 106 dönüme yapılıyor



Kiptaş ve Yılmaz İnşaat işbirliğiyle hayata geçirilen Fuaye Süreyyapaşa, projenin mimarı Prof. Dr. Hüseyin Kaptan'ın deyişiyle su havzalarıyla çevrili Maltepe civarında inşaat yapımına uygun son 106 dönüme yapılıyor.

Maltepe Başıbüyükte 5 bin 250 konutluk yerleşim bölgesi için çalışmalarına devam eden Kiptaş, Yılmaz İnşaat ile gerçekleştireceği Fuaye Süreyyapaşa projesininin ayrıntılarını açıkladı. Proje, İstanbulun doğu yakasında yer alan bu ölçeklerde ve inşaat yapmaya uygun son 106 dönüm olarak nitelendirilen arsa üzerinde gerçekleştirilecek. 850 konut olarak planlanan projenin 18 - 20 ay içinde tamamlanması bekleniyor.
Fuaye Süreyyapaşa projesinin çevresindeki markalı konutların arasında az katlı, yatay ve farklı bir konsept iddiasıyla yola çıktığını belirten  Kiptaş  Genel Müdürü İsmet Yıldırım, bölgedeki hareketli yapıya dikkat çekti. Aslında bölgede çevredeki diğer projelerle 5 bin 250 konutluk bir yerleşim bölgesi inşa edildiğine dikkat çeken Yıldırım, Bu bölgede yaşayacak insanları da hesaba kattığımızda ortalama 20 bin kişi yaşayacak. Burası, her türlü sosyal imkânları sağlanan, ulaşım akslarına yakın, yeşillikler içinde bir proje olacak dedi.

Son sarı leke
Yılmaz İnşaatın bağlı bulunduğu ETK Grup Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz ise,  Kiptaş ile hasılat  paylaşımı modeliyle gerçekleştirecekleri projenin yüzde 42sinin Kiptaşa, yüzde 58inin ise Yılmaz İnşaata ait olduğunu kaydederek, Projeyi arsa dahi olmak üzere 300 milyon TLlik bir yatırım ile gerçekleştireceğiz" dedi.
Fuaye Süreyyapaşa projesinin mimarı Prof. Dr Hüseyin Kaptan ise, projenin gerçekleştirileceği arsayı, "İstanbulun doğu yakasında yasal son arsa" olarak nitelendirerek, şöyle devam etti: Biz mimarlar bu tür yasal alanlara sarı lekeler deriz. Maltepedeki bu alan son sarı lekelerden birisi. Bundan sonra inşaat yapılacak alanlar, su havzaları başta olmak üzere yasal olmayan bölgeler diye konuştu.

İKİ ÇOK KATLI BLOK DA OLACAK
Az kat konseptiyle dikkat çeken, ancak yine de içinde çok katlı iki bloğun da yer alacağı Fuaye Süreyyapaşa, 'az katlı çok farklı' sloganıyla lanse edildi. 106 dönümlük arsanın yüzde 85lik kısmı yeşil alana ve peysaj düzenlemesine ayrıldı. Projede sklasik sosyal donatıların yanı sıra sebze bahçeleri, kadınlar için mutfak atölyesi gibi ilginç yaklaşımlara da yer verildi. 90 bin metrekarelik inşaat gerçekleştirilecek projenin toplamında 850 konut yer alacak. İlk etabı 380 konut olarak planlanan projedeki kat sayıları ise dört ile altı arasında değişiyor. Projeyle daha çok çocuklu ve sakin bir yaşamı tercih edenler hedefleniyor. Diğer yandan içinde 5 bin metrekarelik bir yaşam merkezinin de yer alacağı projede kafe ve restoran gibi unsurların yanı sıra AVM de planlanıyor.

Arsa büyüklüğü 106 dönüm
İnşaat alanı 90 bin metrekare
Yeşil alan Arsanın yüzde 85'i
Yaşam merkezi 5.000 metrekare.
Konut sayısı 850
BLoklar Dokuz adet dört katlı, yedi adet beş katlı, 10 adet altı katlı ve iki adet çok katlı blok.
Konut tipleri 2+1, 3+1 ve 4+1
Metrekare fiyatı 2.300 TL - 2.700 TL
Minimum daire fiyatı 250.000 TL

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön