Kent Haberleri

KİPTAŞ Maslak Koru resmen başlıyor! KİPTAŞ'tan İETT Ayazağa Garajı arazisine tam 704 konut ve 334 ofislik yeni proje!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın yeni projesi Maslak Koru resmen başlıyor. Merakla beklenen proje İETT Ayazağa Garajı arazisinde hayata geçirilecek.İstanbul Sarıyer'deki İETT Ayazağa Garajı arazisinde inşa edilecek olan projede 704 konut 334 ofise yer verilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın İstanbul'da hayata geçireceği yeni projesi resmen başlıyor. İstanbul Sarıyer'deki İETT Ayazağa Garajı arazisinde inşa edilecek olan projede 704 konut 334 ofise yer verilecek.

Maslak Koru adıyla yükselecek olan söz konusu proje KİPTAŞ ve Invest iş birliği inşa ediliyor. 

KİPTAŞ Maslak Koru projesi için geçtiğimiz Ocak ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yapılmış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlamıştı. Merakla beklenen proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi.

KİPTAŞ Ayazağa projesinin inşaatı 1 milyar 939 milyon 246 bin 824 TL'ye mal olacak. Proje İstanbul ili, Sarıyer ilçesi, Ayazağa Mahallesi 10636 ada 3 parsel üzerinde yükselecek.

KİPTAŞ Maslak Koru projesinin parsel alanı 49 bin 360 metrekare şeklinde belirlendi. Projedeki blokların toplam oturum alanı 15 bin 165 metrekare şeklinde belirlenirken, söz konusu projede 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon, 4 oda 1 salon, 5 oda 1 salon konutlar yer alacak.

İnşaat alanının 265 bin 634 metrekare olarak belirtildiği KİPTAŞ Maslak Koru projesinde 2 bin 170 araçlık otoparka da yer verilecek.

Ön talep toplanan KİPTAŞ Ayazağa projesinde 2 ve 3 bodrum katlı yapılar yer alacak olup, kat sayıları blok bazında değişecek. Projede yer alan 704 adet konut ve 334 adet ticari alanda iskan aşamasında yaklaşık 2 bin 132 kişi yaşayacak. 38 adedi açık olmak üzere toplamda 2 bin 170 araçlık kapalı otoparka da yer verilecek olan Maslak Koru projesinin 2025 yılının son çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

KİPTAŞ-Invest Ayazağa projesine en yakın yerleşim yeri 150 metre mesafede yer alırken, en yakın okul 750 metre mesafede yer alan İstinye Üniversitesi Vadi Kampüsü, en yakın hastane 500 metre mesafede bulunan Liv Hospital Vadistanbul şeklinde belirtildi. Ayrıca İstanbul Boğazı da söz konusu proje alanının yaklaşık olarak 6,5 kilometre batısında bulunuyor.

Maslak Koru projesi D-100 karayoluna kuş uçuşu yaklaşık olarak 5 kilometre, 15 Temmuz Köprüsüne 8 kilometre, ve E-80 karayoluna da kuş uçuşu 1 kilometre mesafede bulunuyor. KİPTAŞ Ayazağa Maslak Koru projesinin kaba ve ince inşaat işlerinin 36 ay içinde tamamlanması, projedeki blokların hafriyat aşamasının da yaklaşık olarak 330 gün sürmesi planlanıyor. 

Ayrıca KİPTAŞ Maslak Koru projesinde 1.368 adet ağaç, çalı ve sarmaşık bitkileri ile peyzaj düzenlemesi de yapılacak ve 2 adet yüzme havuzu da yer alacak.

13 blok olarak hayata geçirilecek olan KİPTAŞ Ayazağa projesindeki blokların 7 tanesinde yalnızca konutlara yer verilecek, projedeki 5 blokta da ticari alan yer alacak. Projedeki bir blokta da (I Blok) hem konut hem ticari ofislere yer verilecek. Söz konusu ticari alanlar ise ofis kullanımlı olacak.


Ayazağa Garajı arazisi için 1 milyar 200 milyon TL'lik teklif

İETT, 27 Ekim 2021 tarihinde Ayazağa Garajı arazisini, tahmini 1 milyar 200 milyon TL bedel ile ihaleye çıkarmıştı. Söz konusu ihaleyi İBB iştiraki KİPTAŞ kazanmış ve İETT ile KİPTAŞ arasında  “Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı usulü ile inşaat yapılması işi” sözleşmesi imzalamıştı.

KİPTAŞ Beşiktaş Karanfilköy projesinde son durum ne? KİPTAŞ'tan İstanbul'un göbeğine 1.000'den fazla yeni konut geliyor!

Avrupa Konutları Ata resmen başlıyor! 413 konutluk yeni projede ön talep fırsatı!

KİPTAŞ Karanfilköy projesinin temeli atıldı! KİPTAŞ'tan Beşiktaş'a tam 1.361 yeni konut geliyor!