18 / 10 / 2024

KİPTAŞ ve Çatalca Belediyesi arasında kentsel dönüşüm protokolü! Yeni projeler için düğmeye basıldı!

KİPTAŞ ve Çatalca Belediyesi arasında kentsel dönüşüm protokolü! Yeni projeler için düğmeye basıldı!

İBB Şehircilik Grubu Başkanı ve KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt yaptığı paylaşımda Çatalca’da kentsel dönüşüme hız katacaklarını belirterek, Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel ile iş birliği protokolü imzaladıklarını söyledi.




Mega kent İstanbul’daki kentsel dönüşüm projelerine hız kesmeden devam eden ve Kartal’daki Metem Birlik Sitesi’nin temelini geçtiğimiz aylarda atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ’tan bir yeni müjde daha geldi.



İMZALAR ATILDI

İBB Şehircilik Grubu Başkanı ve KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt, resmi sosyal medya hesabı üzerinden https://x.com/AliKurtistanbul yaptığı paylaşımda Çatalca’da kentsel dönüşüme hız katacaklarını belirterek, Şişli, Üsküdar, Kartal ve Küçükçekmece ilçelerinin ardından, Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel  ile iş birliği protokolü imzaladıklarını söyledi.


İBB Şehircilik Grubu Başkanı  ve KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt’un paylaşımı şu şekilde:

Çatalca’da kentsel dönüşüme hız katacağız. İstanbul Yenileniyor sistemimiz ilçe ilçe büyüyor. Şişli, Üsküdar, Kartal ve Küçükçekmece ilçelerinin ardından,  Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel  ile iş birliği protokolü imzaladık. İBB Genel Sekreter Yardımcımız Gürkan Akgün de hızlı tarama uygulamasına ilişkin ortak hizmet protokolüne imza attı.
 
Deprem dirençli bir kent olma hedefimiz; mahalle aralarında riskli tek yapılardan başlayıp, yerel mekanizmaları da harekete geçiren iş birliği protokolleri ile devam ediyor.
 
Kentsel dönüşümde başvuru süreçlerini kolaylaştıran bu protokoller ile hedefimiz daha fazla riskli yapı dönüştürmek, daha fazla can kurtarmak ve dönüşüme can suyu olan İBB Mali Destek Paketinden daha fazla vatandaşımızın faydalanmasını sağlamak.

 

İBB Şehircilik Grubu Başkanı ve KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt'un paylaşımına şu yorumlar geldi:

 

Ankara'da bir garip kiracı olayı: Yıllarca uğramadığı evinden kiracı çıktı!

Fahiş kira talepleri gayrimenkul piyasasında yeni bir enflasyonist dalgaya yol açabilir!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan diri kırıklar için uyardı: 5.2, 6 ve 6.4 büyüklüğünde depremler... 


Geri Dön