Arsa ve Arazi

Kiptaş ve Merter Ailesi'nden Beykoz Ormanı için sit alanı hamlesi!

Kiptaş ve Merter Ailesi'nden Mehmet Berke Merter tarafından, Beykoz Dereseki'deki 1. derece sit durumunda olan 2 milyon 350 bin metrekarelik orman arazisi için "Sit Derecelerinin Düşürülmesi" için talepte bulundu...


Kiptaş ve Merter Ailesi'nden Mehmet Berke Merter tarafından, Beykoz Dereseki'deki orman arazisi için İstanbul II Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na başvuru yapıldı. Özel mülkiyette olan 2 milyon 350 bin metrekarelik orman arazisi 1. derece sit alanı statüsüne sahip.


24 Temmuz 2015 tarihinde "Sit Derecelerinin Düşürülmesi" talebiyle başvuru yapıldı. Yerince inceleme kararı alan kurul, 316 ada 266, 267, 268, 360 ve 4 no'lu parseller için karar verecek. Beykoz'daki arazi içinde Kiptaş'ın Kosifler ile anlaşmaya vardığı büyük villa kent projesi planlanıyor.



Kalyon hafriyata başladı


Kiptaş ve Merter Ailesi'nin sit alanı düşürülmesi için talep ettiği ormanlık arazi içerisinde Kalyon Grubu'na ait arazi de bulunuyor. Kalyon Grubu, 81 bin 945 metrekarelik arsa için Özel Eğitim Tesisi fonksiyonlu imar planı değişikliği talebinde bulunmuştu. Arazinin imar planı 21 Mayıs 2015 tarihinde askıya çıkarılmıştı. Kalyon, arazi üzerinde hafriyat çalışmalarına başladı.



KİPTAŞ ve Özyazıcı'dan Beykoz'a dev proje!