26 / 06 / 2024

KİPTAŞ ve Şişli Belediyesi arasında kentsel dönüşüm protokolü! 24 proje alanında 407 bağımsız birim dönüştürülecek! 

KİPTAŞ ve Şişli Belediyesi arasında kentsel dönüşüm protokolü! 24 proje alanında 407 bağımsız birim dönüştürülecek! 

Şişli Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki KİPTAŞ arasında kentsel dönüşüm protokolü ile Şişli’de uzlaşmanın sağlanmış olduğu toplamda 24 proje alanında 407 bağımsız birimin dönüştürülecek.



Şişli Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, Şişli’de risk altındaki konutların depreme dayanıklı hale getirilmesi için düğmeye bastı. 

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, kentsel dönüşüm uygulamalarının planlı ve hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi için “İstanbul Yenileniyor” projesi kapsamında protokol imzaladı.

İstanbul Yenileniyor projesi kapsamında KİPTAŞ ile protokol imzalayan ilk ilçe Şişli Belediyesi olurken söz konusu bu protokol sayesinde KİPTAŞ ve Şişli Belediyesi iş birliği ile İstanbul'un kalbi Şişli'de kentsel dönüşüm hız kazanacak. 

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ile KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’un imzalamış olduğu söz konusu protokole göre ilk etapta Şişli’de uzlaşmanın sağlanmış olduğu toplamda 24 proje alanında 407 bağımsız birimin dönüştürülmesi için çalışmalara başlanacak. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden kısa zaman içerisinde geçmesi beklenen; dar gelirliler ve dar gelirli emekliler için hazırlanan ‘Kentsel Dönüşüm Mali Destek Paketi’nde kriterleri sağlayan Şişlili vatandaşların yararlanması için ortak çalışma yürütülecek.

KİPTAŞ ve Şişli Belediyesi arasında kentsel dönüşüm protokolü! 24 proje alanında 407 bağımsız birim dönüştürülecek! 

ŞİŞLİ'NİN KAYBEDECEK BİR GÜNÜ BİLE YOK 

İmzalanan kentsel dönüşüm protokolü ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, seçim öncesi vaatlerinden biri olarak kentsel dönüşüm sürecinde yurttaşları yalnız bırakmayacaklarının sözünü verdiklerini anımsatarak, şunları dile getirdi: “Şişli’nin bu konuda kaybedecek tek bir günü bile yok. Bu anlamda imzalamış olduğumuz bu protokol, Şişli’de vatandaşlarımızı hem yapı bazlı hem ada bazlı dönüşümlerde KİPTAŞ güvencesiyle; Şişli Belediyesi’nin süreçleri hızlandırdığı bir yerden, kendini güvende hissettiği dönüşüm süreçlerinde doğru bilgiye, doğru veriye, doğru analize kavuştuğu bir süreci tarifliyor. Bu tecrübeye, bu güvene yurttaş güvenerek süreçlere girecek, doğru bilgiye kavuşabilecek. KİPTAŞ yönetimine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimine Şişli halkı adına teşekkür ederim. İnşallah çok güzel işlerde KİPTAŞ ile birlikte Şişli’de bunu somut olarak da göstereceğiz. Ekrem Başkanımızın dediği gibi ‘deprem bir seferberlik işidir.’ Bütün kurumların yan yana ve omuz omuza mücadele etmek zorunda olduğu bir iştir. Bu protokol de bu anlamda hem bu siyasi iradenin hem siyasi kararlılığın da bir somut adımı ve imzası olarak görülmesini yurttaşlarımız tarafından isteriz.”


İLÇE BELEDİYELERİMİZ VATANDAŞIN YANINDA OLACAK

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da İstanbul Yenileniyor projesinin KİPTAŞ ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi garantörlüğünde ve koordinasyonunda bir sistem olarak hayata geçtiğini, yeni dönemde de söz konusu bu projeyi İstanbul’daki tüm ilçe belediyeleriyle iş birliği içinde yürütmek istediklerinin altını çizdi.

Açıklamasında ilk protokolün Şişli Belediyesi ile imzalandığına dile getiren Kurt, “Bu iş birliği protokolünün amacı İstanbul Yenileniyor sürecinde ilçe belediyelerin de aktif rol alması; yurttaşla birebir iletişim kurması ve tüm süreçlerde vatandaş yerine paydaş olmaları. KİPTAŞ yine işin finansal, teknik ve hukuksal garantörü olmuş olacak. Bu süreci bundan sonra artık ilçe belediyelerimizle koordineli bir biçimde yapacağız. Bunun şöyle bir avantajı da var; geçmiş dönemlere göre yurttaşlarımızın tedarik etmesi gereken bazı bilgi belgeler de vardı. Bu konularda artık ilçe belediyemiz yanında olacak vatandaşlarımızın. Bu süreçleri çok daha hızlı bir şekilde ilerletecek, zaman kazanacağız ve ilçe belediyesi de farklı bir gözle sürecin yönetim kısmında olacak. Böylelikle vatandaşımıza tek bir ağızdan, aynı şeyleri söylemiş olacağız. Vatandaşımızı daha az yormuş olacağız” dedi.

HEDEF DEPREME DAYANIKLI YAPILAR

İstanbul Yenileniyor, mega kent İstanbul'da risk altındaki konut stokunun güvenli, depreme dayanıklı, çevreyle dost yapılara dönüştürülmesini hedefleyen, KİPTAŞ koordinasyonunda 5 Temmuz 2021 tarihinde hayata geçirilen; yenileme ve güçlendirme başvurularının online şekilde alındığı bir platform.

Özel mülkiyette yer alan ve 1999 yılı öncesi inşa edilmiş konutunu maliyetine dönüştürmek isteyen vatandaşlar, istanbulyenileniyor.com adresine girerek, yenileme başvurusu yapabiliyor.


ALİ KURT'TAN PAYLAŞIM GECİKMEDİ

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da yaşanan gelişmesi resmi sosyal medya hesabı https://x.com/AliKurtistanbul/ üzerinden paylaşarak, Şişli Belediyesi ve KİPTAŞ arasında iş birliği protokolü imzaladıklarını söyledi.

Ali Kurt paylaşımında "Deprem dirençli #İstanbul için bu dönemde ilçe belediyeleri ile daha yakın çalışacağız. Bu kapsamda ilk imzayı Sayın Başkan Resul Emrah Şahan  ile attık. Şişlimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu protokol ile kentsel dönüşüm süreçlerini hızlandırıp, oluşturduğumuz ortak masa ile uyum içinde çalışıp, vatandaşların ihtiyacını güçlü kurumsal iş birliği ile çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ali Kurt'un paylaşımı şu şekilde:


Şişli Belediyesi ve KİPTAŞ arasında iş birliği protokolü imzaladık.

Deprem dirençli #İstanbul için bu dönemde ilçe belediyeleri ile daha yakın çalışacağız. Bu kapsamda ilk imzayı Sayın Başkan  @REmrahSahan  ile attık. Şişlimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Bu protokol ile kentsel dönüşüm süreçlerini hızlandırıp, oluşturduğumuz ortak masa ile uyum içinde çalışıp, vatandaşların ihtiyacını güçlü kurumsal iş birliği ile çözeceğiz.

 

Akar Taahhüt Yapı, 2 bin 500 konut hayata geçiriyor! 

Müteahhitten mi, sarı siteden mi daha ucuza ev alınır?

İstanbul’da arazi yatırımı için ilçe ilçe mahalle mahalle fırsat bölgeleri.1 yıl sonra mumla ararsınız


Geri Dön