27 / 04 / 2024

KİPTAŞ We Haliç projesinde fiziki gerçekleşme yüzde 46'ya ulaştı!

KİPTAŞ We Haliç projesinde fiziki gerçekleşme yüzde 46'ya ulaştı!

İBB iştiraki olan KİPTAŞ tarafından yapımı üstlenilen We Haliç projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Peki projenin inşaatında son durum ne?



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından inşası üstlenilen ve olaylı projelerden olan KİPTAŞ We Haliç kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Proje 688 konut ve 28 ticari birim olmak üzere toplam 716 bağımsız birimden  oluşuyor. Projede stüdyo daireden 3+1'e kadar uzanan daire seçenekleri mevcut. Daire büyüklükleri ise brüt 37 metrekareden 130 metrekareye kadar uzanıyor. Proje genelinde fiziki ilerleme de yüzde 46'ya ulaştı. Projede imalat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

KİPTAŞ We Haliç projesinde fiziki gerçekleşme yüzde 46 ya ulaştı!

Çalışmalar hakkında sosyal medyadan açıklama yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, "Gaziosmanpaşa’da 716 bağımsız birimden oluşan We Haliç dönüşüm projesinin yapımına devam ediyoruz. Sahanın teknik zorluklarını giderdik, imalatları hızlandırdık." açıklamasında bulundu.

KİPTAŞ We Haliç kentsel dönüşüm projesinde neler oldu?

Ali Kurt, daha önce KİPTAŞ We Haliç kentsel dönüşüm projesine ilişkin "Geçmişten devraldığımız bir proje. Öne ilçe belediyesi başlamıştı sonra büyükşehir belediyesi ve ardından KİPTAŞ müdahil olmuştu. We Haliç projesi çok el değiştirdi" diye konuşmuş ve şunları söylemişti:

 KİPTAŞ We Haliç projesinde fiziki gerçekleşme yüzde 46 ya ulaştı!

"Sadece mülkiyet anlamında değil, inşaat anlamında fiziksel olarak sıkıntılı bir alan. Orada da işi yoluna soktuk. Çalışmalar devam ediyor. Ama şöyle bir süreç var, bu hafta ya da öbür hafta paylaşacağız, saha güvenliğini sağlamak için blokların yerlerini değiştirmek zorunda kaldık. Çünkü saha biraz eğimli bir arazi. Şu an önemli olan çevre güvenliğini sağlamak. Onunla ilgili imalatlara bu hafta başlıyoruz. Teknik problemlerden dolayı takvimi sarkarak devam ediyor."

KİPTAŞ We Haliç kentsel dönüşüm projesi kapsamında 400 hak sahibiyle anlaşıldı. Daha önce 8 aylık sürede projenin inşaatına ara verilmişti. Projedeki çalışmalar Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından üstleniliyor.

KİPTAŞ We Haliç'te malzeme seçimi tamamlandı!

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com


Geri Dön