KİPTAŞ

KİPTAŞ'a 138 milyon TL borçlanma yetkisi verildi! Meclis'ten 'Uygundur' görüşü çıktı! 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, belediye iştiraki KİPTAŞ‘ın 138 milyon lira borçlanabilmesi için karar verdi. İşte detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Eylül ayında aldığı kararla, belediye iştiraki KİPTAŞ’a 138 milyon TL borçlanma yetkisi tanıdı. 

Plan ve Bütçe- İştirakler ve bağlı kuruluşlar komisyonu müşterek raporunda KİPTAŞ’ın 2023 yılı gelirinin 3 milyar 181 milyon 575 bin 856 Türk Lirası olduğu açıklandı. 

Sarıyer Gazetesi'nden Bekir Batu, Plan ve Bütçe- İştirakler ve bağlı kuruluşlar komisyonu müşterek raporunda yer alan bilgileri paylaştı. 

KİPTAŞ'a borçlanma yetkisi verilen söz konusu raporda, KİPTAŞ’ın kanuni azami borçlanma oranının yılı
içinde toplam yüzde 10’u aşmayan, yurt içi bankalar/katılım bankaları, kredi kuruluşları ve diğer kişi ve kuruluşlardan yapılacak iç borçlanma için; KİPTAŞ İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi‘nin, 2023 yılı için toplam gelirinin 2 milyar 7 milyon 810 bin 082,28 TL olduğu belirtildi. 

Raporda, "Yeniden değerleme oranıyla (*6 58,46) artırılan toplam geliri 3 milyar 181 milyon 575 bin 856,38 TL'sir Bunun, 610’nuna tekabül eden 318 milyon lira borçlanılması hususunda “Borçlanma Yetkisi tanınması ile uygulamanın İştirakler Koordinasyon Müdürlüğünün koordinasyonu altında şirket karar organları tarafından alınacak kararlar ile yürütülmesine ilişkin karar alınmak üzere; yazımızın Büyükşehir Belediye Meclisi’ne havale edilmesi hususunu tensiplerinize arz ederim" ifadelerine yer verildi. 

İBB Meclisinden geçen raporun komisyon görüşü kısmında da şu ifadeler yer aldı:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İştirakler Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bağlı Kuruluşlarının sermayesinin yarısından fazlasına sahip olduğu şirketlerin finansman ihtiyaçlarının karşılanması amacını teminen 318.000.000,90 TL borçlanma talebine karşılık 5393 Sayılı Kanunun m. 68/d-e bendi hükmüne istinaden; ihtiyaç duyulduğunda kullanılması amacıyla yurtiçi bankalar/katılım bankaları, kredi kuruluşları ve diğer kişi ve kuruluşlardan yapılacak iç borçlanma için; KİPTAŞ İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinine 'Borçlanma Yetkisi' verilmesi ile uygulamanın İştirakler Koordinasyon Müdürlüğünün koordinasyonu altında şirket karar organları tarafından alınacak kararlar ile sürdürülmesi komisyonlarımızca uygun görülmüştür."


Bu tarihten sonra memur olanlara şok! Emekli olmak için iki defa düşünün! 

Dolar için 5 dev kurum tek rakamda buluştu! Dolar yıl sonunda ne kadar olacak?

Mili Emlak Ankara ve Datça’da 180 bin TL’den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi satıyor!