29 / 06 / 2024

KİPTAŞ'tan kamu bankalarına çağrı: Çürük yapılar için düşük faizli kredi imkanı sunun, kefil biziz!

KİPTAŞ'tan kamu bankalarına çağrı: Çürük yapılar için düşük faizli kredi imkanı sunun, kefil biziz!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı paylaşımda kentsel dönüşümdeki borç yükünün vatandaşları zorladığını belirterek, kamu bankalarına kentsel dönüşüm için resmi yazı yazdığını ve vatandaşlara kefil olacaklarını söyledi.



Deprem uzmanlarının peş peşe uyarılar yaptığı mega kent İstanbul için kentsel dönüşüm büyük önem taşırken, maliyetler de vatandaşların belini büküyor. 

Şehirde hızlanması gereken kentsel dönüşümün yüksek faizler ve metrekare maliyetlerinin 25 bin TL'yi aşması nedeniyle yavaşlarken, kamu bankaları ise yaşanan süreç ile ilgili olarak sessiz kalıyor. 

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden hayata geçirdikleri kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili olarak sık sık paylaşım yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yine çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

KİPTAŞ Genel Müdürü: Ali Kurt resmi X hesabı https://x.com/AliKurtistanbul üzerinden yaptığı paylaşımda alım gücünün düşmesi ve artan inşaat maliyetleri nedeniyle; dönüşümdeki borç yükünün vatandaşları zorladığını belirtti. Ali Kurt paylaşımında "Çağrımız kamu bankalarına; düşük faizli kredi sunarak bu seferberliğe paydaş olun" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında kamu bankalarına resmi yazı yazdığını belirten Ali Kurt, vatandaşlara kefil olacaklarını da söyledi.

Ali Kurt'un paylaşımı şu şekilde:

Alım gücünün düşmesi ve artan inşaat maliyetleri nedeniyle; dönüşümdeki borç yükü vatandaşlarımızı zorluyor. Çağrımız kamu bankalarına; düşük faizli kredi sunarak bu seferberliğe paydaş olun

Ali Kurt'un paylaşımına şu yorum geldi:

 

TMSF, evim şirketlerine ait lüks araçları satışa çıkardı! Bentley, Porsche, Mercedes, Infiniti...

Marmara depreminin şiddeti 7.2 ile 7.5 olabilir! Deprem bilimciden şok açıklama: 70-80 bin bina ağır hasar görecek! 

Prof. Dr. Ali Koçak uyardı: İstanbul'da 50 bin bina acil yıkılmalı!


Geri Dön