27 / 09 / 2024

Kira anlaşmazlığı ölümle bitti! 15 yıllık kiracı ev sahibi ilişkisinde kötü son!

Kira anlaşmazlığı ölümle bitti! 15 yıllık kiracı ev sahibi ilişkisinde kötü son!

İstanbul Gaziosmanpaşa'da 15 yıllık kiracısını "kira" anlaşmazlığı nedeniyle öldüren ev sahibi müebbetle yargılandı. 




Ev sahibi kiracı arasındaki gerilim dur durak bilmiyor. Ülkenin dört bir yanından kiracı ev sahibi arasında gerilim haberleri gelmeye devam ediyor. Kiracı ev sahibi arasında yaşanan bir olay da Gaziosmanpaşa'dan geldi. İstanbul Gaziosmanpaşa'da 15 yıllık kiracısını "kira" anlaşmazlığı nedeniyle çocuğunun gözü önünde 7 el ateş ederek öldüren ev sahibi müebbetle yargılandı.

15 YILLIK KİRACISINI ÖLDÜRDÜ

Gaziosmanpaşa'da 18 Temmuz 2023'te 15 yıllık kiracısı Hüseyin Asar'ı kira ücreti ve dairenin tahliyesi konusunda tartıştıkları sırada 7 el ateş ederek öldüren ev sahibi Ertuğrul Deniz Öztunç'un yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

İstanbul 39. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Ertuğrul Deniz Öztunç ve avukatı hazır bulundu.

BİZ AİLE GİBİYDİK

Alınan savunmalardan sonra son sözü sorulan sanık Öztunç, "Biz bir aile gibiydik, böyle tatsız bir olayın gerçekleşmiş olması nedeniyle pişmanım. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdik. Keşke mağduriyetimi koruyabilseydim" ifadelerini kullandı.

Kira anlaşmazlığı ölümle bitti! 15 yıllık kiracı ev sahibi ilişkisinde kötü son!
15 YIL ON AY HAPİS CEZASINA ÇARPIRILDI

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Ertuğrul Deniz Öztunç'u haksız tahrik altında"kasten öldürme" suçundan 14 yıl 2 ay hapis, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Toplamda 15 yıl 10 ay hapis cezası alan sanığın tutukluluk halinin de devamına hükmedildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, hayatını kaybeden 43 yaşındaki Hüseyin Asar ile ev sahibi 37 yaşındaki Ertuğrul Deniz Öztunç'un aynı apartmanda yaşadıkları ve Asar'ın, Öztunç'un 15 yıllık kiracısı olduğu aktarıldı.

Tarafların arasında kira ücreti ve dairenin tahliye edilmesi konusunda zaman zaman tartışma yaşandığının belirtildiği iddianamede, olay günü de bu sebepten tartıştıkları, tartışma sırasında şüpheli Öztunç'un üzerindeki ruhsatsız silahla en az 7 el olmak üzere Asar'a ateş ederek olay yerinden kaçtığı, Asar’ın ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği kaydedildi.

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Ertuğrul Öztunç'un "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Kira yönetimine dijital çözüm! Kiracılar kiraları kredi kartı ile ödeyebilecek!

Ev sahipleri dikkat! Eski kira sözleşmesine ait kira borçlarını tahsil edebilirsiniz!

Geri Dön