Sektörel

Kira artış oranı yüzde 63,47 seviyelerine çıktı, kira getirili konut projelerine ilgi arttı!

Nivars Yapı firması Yönetim Kurulu Üyesi Çağatay Üçsu yaptığı açıklamada son senelerde Türkiye'de gayrimenkul sektörü hızlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini ve kira getirili projelere olan ilgi de giderek daha da arttığını söyledi.

Bu yılın ilk dokuz ayında 2 milyonun üzerinde gayrimenkul satışı gerçekleştirilirken, konut kredisi hacmi de 465 milyar Türk Lirası’nı geçti. Özellikle kira getirisi sağlayan konut projelerine yapılan yatırımların, düzenli pasif gelir elde etme potansiyeli sunması, söz konusu bu projelere olan talebi daha da artırıyor. Bu büyüme trendi, son günlerde sık sık gündeme gelen gayrimenkul yatırımını güvenli ve uzun vadeli bir kazanç kapısı şeklinde gören yatırımcılar için önemli fırsatlar yaratıyor.


‘DÜŞÜK BÜTÇELİ YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇAN MODEL GELİŞTİRDİK’

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada gayrimenkul yatırımının en güvenilir ve değer kazanan yatırım araçları arasında yer aldığını fakan yükselen fiyatların düşük bütçeli yatırımcılar için dezavantaj oluşturduğunu dile getiren  Nivars Yapı firması Yönetim Kurulu Üyesi Çağatay Üçsu, geliştirdikleri Nivars Pay modeli ile bu sorunu ortadan kaldırdıklarını belirtti.

Üçsu şunları söyledi: “Düşük bütçeli yatırımcıların önünü açan bir model geliştirdik. Nivars Yapı’nın olarak sunmuş olduğumuz Nivars Pay modeli, düşük bütçeyle gayrimenkul yatırımı yapmayı mümkün hale getiriyor. Nivars Pay olarak bireylerin bütçelerine uygun şekilde bir gayrimenkulden hisse sahibi olmalarını sağlayan yenilikçi bir sistem sunuyoruz. Tapuyla güvence altına alınan söz konusu bu hisseler, yatırımcıların gayrimenkulden kira geliri elde etmelerine imkan tanıyor. Özellikle Avrupa ülkelerinde popüler olan ve geniş bir kitle tarafından tercih edilen söz konusu bu model, Türkiye’de Nivars Yapı tarafından uygulanarak sektöre de  öncülük ediyor.”

‘PANDEMİ SONRASI RAĞBET ARTTI’

Açıklamasında tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sonrasında doğa ve müstakil yapılara rağbetin attığını dile getiren Üçsu, “Pandemi sonrası dönemde, tatilciler otel kalabalıklarından kaçıp özel konaklama alanlarına yöneldi. Nivars Yapı olarak artış gösteren talebe yanıt vererek Sakarya Hendek’teki villa projemizle yatırımcılara yüksek kazanç fırsatı sunuyoruz. Burada güvenli ve lüks yaşam sunmayı hedefledik. Biz tatil yeri konseptiyle alternatif bir gelir modeli oluşturuyoruz” dedi.

‘DÜŞÜK BÜTÇELİ YATIRIMCILARIN DA EMLAK PİYASASINA ADIM ATMASINI KOLAYLAŞTIRIYOR’

Üçsu açıklamasında “Özellikle turistik bölgelerdeki kira getirili gayrimenkul projeleri hem iç piyasadaki hem de uluslararası yatırımcıların ilgilerini çekiyor. Sunmuş olduğumuz Nivars Pay modeli, yatırımcıların sahip oldukları gayrimenkul hisseleri ile turizm konseptinde kira geliri elde etmelerine imkan tanıyor. Söz konusu bu model, düşük bütçeli yatırımcıların da gayrimenkul piyasasına adım atmasını kolaylaştırıyor. Nivars Yapı, projelerinde tapu güvencesi sunup yatırımcıların haklarını da güvence altına almayı hedefliyor” ifadelerini kullandı.

 

Emlak Konut GYO Komşu Finans Evleri'nde 60 ay taksitle 23 adet konut ve 10 ticari ünite satılıyor! Emlak Konut ihale! 

Arsa payı hesaplama nasıl yapılır?

Avrupa Birliği’nde konut fiyatları en hızlı hangi ülkelerde artıyor?