Kira

Kira artışında yüzde 25 sınırı ne zaman bitecek? Kira Artış Sınırlaması kalkacak mı?

Fahiş kira zamlarını önlemek için 2022 Haziran ayı itibarıyla hayata geçirilen düzenlemenin ne zaman sona ereceği merak ediliyor. Peki, Kira artışında yüzde 25 sınırı ne zaman bitecek? İşte detaylar...Artan kira fiyatlarının önüne geçebilmek için kiracılara nefes aldıran kira artış sınırlamasına dair son gelişmeler merak ediliyor

Fahiş kira zamlarını önlemek için 2022 Haziran ayı itibarıyla hayata geçirilen düzenlemenin ne zaman sona ereceği merak ediliyor. Artan kira fiyatlarının önüne geçebilmek için kiracılara nefes aldıran kira artış sınırlamasına dair son gelişmeler merak ediliyor. 

Geçen sene başlatılan düzenlemeye ilişkin arama motorlarında "Kira artışında yüzde 25 sınırı ne zaman bitecek? Kira Artış Sınırlaması kalkacak mı?" sorularının cevabı araştırılıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Kira artış sınırlandırması ne zaman kalkacak sorusunun yanıtı merak ediliyor. Fahiş kira artışlarının önüne geçebilmek için 2022 yılının haziran ayı itibarıyla yüzde 25 düzenlemesi hayata geçirildi. Fakat 1 Temmuz itibarıyla son bulması beklenen düzenlemeye dair son gelişmeler merak ediliyor. 

KİRA ARTIŞ SINIRLANDIRMASI NE ZAMAN BİTECEK?

Geçen sene Haziran ayında hayata geçirilen kira artış sınırlandırılmasının 1 Temmuz itibarıyla son bulması beklenirken, sürenin uzatılıp uzatılmayacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

Daha önce tespit edilen yüzde 25 taban fiyatına ek fahiş kira artışı gerçekleştiren fırsatçı ev sahiplerine yeni yaptırımlar da yolda.

Düzenlemeyle beraber kira bedeline dair anlaşmaların, bir önceki kira senesine ait kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyeceğine karar verilmişti.

2022 HAZİRAN'DA HAYATA GEÇTİ!

TBMM Genel Kurulu'nda konut kira artışlarının bir önceki kira senesine ait bedelin yüzde 25'ini geçmemesine dair düzenleme 2022 Haziran ayında kabul edilmişti.

İŞ YERİ VE KONUT KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR?

TÜİK'in tarafından açıklanan TÜFE'nin 12 aylık ortalamasına göre hesaplanan kira zam oranı, mayıs ayı enflasyonunun belli olması ile yüzde 63.72 oldu.

Yüzde 25'lik zam sınırı sadece konut için geçerli olurken işyeri kiraları için böyle bir sınırlama gündemde bulunmuyor.

Bu kapsamda; 11 Haziran 2022-1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen sözleşmelerde, ev sahipleri kiracılarına sadece yüzde 25’in üzerinde zam yapamayacak.

Öte yandan işyeri kiralarında ise örneğin 8 bin lira olan mevcut kira bedeli yüzde 63.72 zamla 13 bin 97 lira olarak güncellenecek.

Küresel piyasalarda son durum: Merkez bankaları haftasına temkinli başlandı! 

Et fiyatları 4 yılda füze gibi fırladı! Kurbanlık alınan paraya şimdi 1.5 kilo et alınıyor!