22 / 12 / 2024

Kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Bakan Şimşek açıkladı!

Kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Bakan Şimşek açıkladı!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki gerilim giderek daha da uç boyutlara taşınırken, pek çok kişi de yüzde 25 zam sınırının devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Peki kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı devam edecek mi?



Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim hız kesmeden devam ederken, pek çok kişi de yüzde 25 kira sınırının devam edip etmeyeceğini merak ediyor. 

TRT Haber yayınında soruları yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira artışı sınırı ile ilgili de önemli bir açıklama yaptı. 

Bakan Şimşek son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira artışlarına devam eden yüzde 25 sınırı ile ilgili olarak, "Devam etmesi için bir neden görmüyorum, etmemesi gerektiğini düşünüyorum, etmesi yönünde yapılan bir çalışma da yok. Büyük ihtimalle devam etmez diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Bakan Şimşek ayrıca sözlerinin devamında arsa ile gayrimenkul üzerinden elde edilen gelirler için çalışmaları olduğunu dile getirerek, "Arsa ve gayrimenkul üzerinden elde edilen gelirler ile ilgili çalışmamız var" değerlendirmesini yaptı.

Kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Bakan Şimşek açıkladı!

KİRA DAVALARINDAKİ 169 BİN 255 BAŞVURUDAN 87 BİN 149'U ANLAŞMAYLA SONUÇLANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Konseyi ile Adalet Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen "Türkiye'de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında düzenlenen "Uzlaştırma Uluslararası Sempozyumu"nda kira davaları ile ilgili olarak çok önemli açıklamalar yapmıştı.

Bakan Yılmaz Tunç, alternatif uyuşmazlık çözüm yönteminin önemine dikkati çekerek, buradaki hedefin yargının iş yükünü azaltmak değil, toplumsal barışı sağlamak, uyuşmazlıkları dostane bir şekilde her iki tarafın memnun olacağı şekilde çözüme kavuşturmak olduğunu söylemişti.

Hukuk yargılamasında en etkin alternatif uyuşmazlık yönteminin arabuluculuk sistemi olduğunu değinen Bakan Tunç, Türkiye'de halihazırda 45 bin 960 arabulucu bulunduğunu belirtmişti.

Bakan Tunç, arabuluculuğun ülkemizde ilk kez 2013 yılında sisteme girdiğini ve 2018 yılında iş, 2019 yılında ticari, 2020'de ise tüketici uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk sisteminin başlatıldığını hatırlattı.

Zorunlu arabuluculuk kapsamında önemli gelişmeler sağlandığını dile getiren Bakan Tunç, "Kira davalarında arabulucuya başvuru sayısı 169 bin 255'e ulaştı. Yapılan bu başvurulardan 87 bin 149'u anlaşmayla sonuçlandı. Anlaşmama sayısı 62 bin 783. 87 bin 149 uyuşmazlığın anlaşmayla sonuçlanması demek toplamda 174 bin vatandaşımızın adliyeye düşmemesi, yargıya gitmemesi demek." ifadelerini kullandı.

 

Konut piyasasındaki fiyat artışları dengeyi bozuyor: İlan sitelerine sert yaptırım önerisi!

Avrupa Birliği'nde emlak kaosu! Ev sahibi - kiracı oranları şaşırttı!

Konut sektöründe yabancı yatırımcıdan sonra yerli yatırımcıyı da kaybediyoruz!


Geri Dön