01 / 08 / 2024

Kira bedelleri 25 bin 190 TL'yi buldu: 33 bin 461 TL maaş alan memur kirasını nasıl ödeyecek? 

Kira bedelleri 25 bin 190 TL'yi buldu: 33 bin 461 TL maaş alan memur kirasını nasıl ödeyecek? 

Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı Erkut Demirci düzenlediği basın toplantısında seçim öncesi verilen sözleri işaret ederek, memurlara kira yardımı verilmesi gerektiğini söyledi. İşte o açıklama...



Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı Erkut Demirci, bir basın toplantısı gerçekleştirdi ve açıklamasında memurlara verilen sözlere değindi. Toplantısında seçim öncesi verilen sözler konusuna dikkat çeken Demirci, "Cumhurbaşkanımız seçimlerden önce kamu personeli için de bazı sözler vermiş; bu nedenle kamu personeli beklenti içine girmiştir" dedi. 

Erkut Demirci, söz konusu açıklamasında verilen bu sözlerin tutulmasını ve kamu personeli ve emeklisinin beklentilerinin karşılanmasını talep ettiklerini dile getirdi. 

Kira bedelleri 25 bin 190 TL yi buldu: 33 bin 461 TL maaş alan memur kirasını nasıl ödeyecek? 

MEMURLAR 33 BİN 461 TL'LİK ORTALAMA MAAŞLA NASIL KİRA ÖDEYECEK?

Gazete Memur'da yer alan habere göre; Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı Erkut Demirci, memurlara verilen kira yardımı sözü ile ilgili konuştu ve şunları söyledi:

"Haziran ayı verilerine göre ülkemizde ortalama kira 18 bin 269 Türk Lirası seviyesindedir. Bazı şehirlerde ise kira bedeli ortalamaları; 

İstanbul'da 22.535 Türk Lirası,
Ankara'da 19.533 Türk Lirası,
İzmir'de 21.769 Türk Lirası,
Muğla 25.190 Türk Lirası'dır."

Erkut Demirci, otalama memur maaşının 33 bin 461 Türk Lirası olduğu günümüzde memurların kiralarını nasıl ödeyeceğini sordu ve "Seçim öncesi verilen sözler yerine getirilsin, kira yardımı hayata geçirilsin" dedi. 

Kira bedelleri 25 bin 190 TL yi buldu: 33 bin 461 TL maaş alan memur kirasını nasıl ödeyecek? 

Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı Erkut Demirci, "Kamuda 3600 ek gösterge şeklinde bilinen ek gösterge düzenlemesi yapılmış fakat bazı meslek ve ünvanlar 3600 ek göstergenin dışında bırakılarak çalışanlar arasındaki adalet terazisi bozulmuştur" ifadelerini kullandı. 

Demirci, seçim öncesi verilen sözlerden biri olan 1. Dereceye düşen herkesin 3600 ek göstergeden faydalanması için gerekli yasal çalışmaların bir an önce başlatılması gerektiğinin altını çizdi. 

Erkut Demirci, kamuda çalışan işçilere 1956 tarihinden beri 6772 sayılı Yasa uyarınca Cumhurbaşkanlığı Kararları ile her sene yarım aylıkları tutarında 4 adet ek tediye ödendiğini belirtti ve "2018 yılında yapılan düzenleme ile de tüm emekliler bayramda ikramiye alıyor. Bu durumda kamuda ikramiye almayan tek kesim memurlar oluyor" dedi. 

Demirci, devletin çalışanlar arasında ayrım yapmaması gerektiğine dikkat çekerek, "Bu sebeple kamudaki tüm işçilerin aldığı, tüm emeklilerin aldığı ikramiyeden memurlar da faydalanmalıdır" ifadelerini kullandı. 

Ekrem İmamoğlu resmen açıkladı! Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın yapımı başlıyor!

Konut alırken bakış açınızı değiştirin! Metrekareye ve fiyatına değil; zemin etüdü, demir ve beton kalitesine bakın!

O ilçe depreme hazır değil: 2020 depreminde teknik imzalı binalar yıkıldı, yapı stokunun yenilenmesi gerekiyor!

 

 


Geri Dön