Sektörel

Kira bedellerinin serbest piyasaya dönmesiyle konut sahibi olma eğilimi artacak!

Zeray Yönetim Kurulu Üyesi Şüheda Turoğlu son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan kiralar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kira bedellerinin serbest piyasaya dönmesiyle konut sahibi olma eğiliminin artacağını söyledi.

Hem konut fiyatları hem de kira bedelleri son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, Zeray Yönetim Kurulu Üyesi Şüheda Turoğlu'ndan da konu ile ilgili çok önemli açıklamalar geldi.

Enkocaeli'nin aktardığı habere göre Şüheda Turoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kira bedellerinin serbest piyasaya dönmesiyle konut sahibi olma eğiliminin artacağını söyledi. İşte Turoğlu'nun o açıklamaları...

"Senelerce gayrimenkul piyasasında oluşan fiyat balonuna düzenli şekilde vurgu yapılmış yatırımcının şevki çoğu zaman kırılmış olsa da geçmiş dönemlerin değerlendirmesi yapıldığı zaman hem döviz hem enflasyona karşı konut güvenli liman olma özelliğini hiç bir zaman yitirmemiştir. Son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut fiyatlarının düşeceğine yönelik olarak görüşler e geçmiş dönemlerdeki gibi karşılığını bulamayacak söylemler arasında yer alıyor. Gündemden düşmeyen maliyetlerin, vergilendirmelerin ve genel giderlerin düzenli şekilde yukarı yönde ivme gösterdiği bir ortamda fiyatların aşağı yönde hareket etmesi şu an için mümkün değil. Üretimde yaşanan düşüşle birlikte konut arzı azalmış, proje yatırımları da rafa kalktı. Sektörde yaşanan bu daralma 2. el konutla kısa süreli şekilde tolere edilmiş olsa da her geçen gün artış gösteren konut ihtiyacı için mevcut stok kısa bir süre sonra yeterli gelmeyecektir. Konut üretiminde yaşanan bu düşüşler önümüzdeki dönemde talep enflasyonu yaşanabileceğinin habercisidir.

EV SAHİBİ OLMA EĞİLİMİ ARTACAK

Son günlerde sık sık gündeme gelen kira artış oranındaki kısıtlamalar, yatırımcıların tercihlerinin değişmesine neden olurken, bankalardaki yüksek faiz getirileri sebebiyle mevcut varlıklar finans kuruluşlarda değerlendirilmeye başlandı. Söz konusu bu durum emlak sektöründe talebin azalmasına ve arz daralmalarına neden oldu. Fakat son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan kira artış oranındaki kısıtlamanın kaldırılması kararı ve faizlerdeki aşağı yönlü ivme gayrimenkul piyasasında pozitif etkisini gösteriyor. Kira bedellerinin serbest piyasaya dönmesiyle beraber kiracılık konfor alanı olmaktan çıkarak, konut sahibi olma eğilimini artıracak.

 

2024'ün ilk çeyreğinde konut satışlarındaki düşüş trendi devam ediyor! 

Yeni bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? İşte 2024 Temmuz güncel bedelli askerlik ücreti!

65 yaş aylığı 4.180 TL, evde bakım maaşı 9.076 TL, engelli maaşı 5.005 TL oldu! Sosyal desteklere Temmuz müjdesi!