Kira

Kira düzenlemesi için kritik tarih yaklaşıyor! Yüzde 25 sınırının sonu: Kiracıların yüreği ağzında!

2022'de yürürlüğe giren kira düzenlemesi, enflasyon ve maliyet artışına rağmen yıllık yüzde 25'lik zam sınırlamasını içeriyordu. Ancak haziran sonunda sona erecek olan bu düzenleme yeniden tartışma konusu oldu. 2022 yılında hızla yükselen enflasyon ve hayat pahalılığı ile birlikte ev kiralama fiyatlarındaki ardı ardına gelen zamlara karşı yeni bir düzenleme kararı alınmıştı

Kiralar için belirlenen tarih nihayet geldi. 2022 yılında hızla yükselen enflasyon ve hayat pahalılığı ile birlikte ev kiralama fiyatlarındaki ardı ardına gelen zamlara karşı yeni bir düzenleme kararı alınmıştı. Haziran ayının sona ermesiyle birlikte sona erecek olan düzenleme gündemi meşgul ediyor. İşte tüm ayrıntılar...

 

Kira sözleşmeleri Temmuz ayında sona eriyor

Yükselen enflasyon karşısında ülkemizde milyonlarca vatandaş şikayetçi durumda. Yükselen enflasyon ve artan hayat pahalılığı, kira fiyatlarına ve market ürünlerinin fiyat etiketlerine yansımaya devam ederken, kira fiyatlarına yönelik bir düzenleme getirilmişti.

2022 yılında yürürlüğe giren kira düzenlemesi, vatandaşların aşırı yüksek kira zamlarına maruz kalmasını engellemeyi amaçlıyordu. Ancak bu düzenleme, bu ay sona erecek.

Dolar kurundaki yükseliş, ilerleyen zamanlarda yeni zamların habercisi oldu. Konutlardaki kira düzenlemesi, aşırı fiyat artışlarını engellemeyi hedeflerken, Temmuz ayıyla birlikte sona erecek. Haziran ayında belirlenen kira sınırı yüzde 25 olarak belirlenmişti.

 

 

Kira düzenlemesi devam edecek

Temmuz ayıyla birlikte sona erecek olan kira düzenlemesi, kiracılar arasında endişeyle bekleniyor. Yüzde 25'lik zam sınırının kaldırılmasıyla birlikte, kiracılar geleceği belirsiz bir bekleyiş içine girmiş durumda. Dolar kurundaki ve enflasyondaki yükselişin kira fiyatlarına yansıma ihtimali, tedirgin bir beklentiyle devam ediyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. Uygulamanın uzatılacağını belirterek, ayrıca aşırı kira artışlarına hapis cezasının getirilmesi gibi yaptırımlardan bahsetti.

 

Hapis cezası fahiş kira zamlarına

Geçen yıl Haziran ayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından getirilen yüzde 25 zam sınırlaması gündemde büyük yankı uyandırdı. Kira zam sınırlamasının 2023 Temmuz ayına kadar süreceği düşünülüyordu.

Yapılan son açıklamalara göre, bu düzenlemenin devam edeceği düşünülüyor. Ayrıca, aşırı kira artışı yapan ev sahiplerine 3 yıla kadar hapis cezası uygulanması öngörülen bir yazı Meclis'e sunuldu.

Canlı yayında flaş bir faiz açıklaması yaptı! Herkes şaşkınlık içinde, kimse bunun geldiğini tahmin edemedi!
İş arayanlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden son dakika müjdesi! İBB ilkokul ve lise mezunu işçi alınacak!
A101, elektrikli scooter fırtınasıyla devrim yaratıyor! Bu müjdeyi sakın kaçırmayın! Şimdi aldın aldın!
Aman dikkat! Hemen buraya bakın, sahte altın satın almış olabilirsiniz!
Aile Bakanılığı müjdeyi verdi, 'Aile Destek' ödemesi değil ama TC Kimlik Kartı ile başvuran şimdi 3.336 TL ödeme alacak!