Kent Haberleri

Kira fiyatları düşecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı!

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin birtakım değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kiraların büyükşehirlerde ciddi anlamda yükseltildiğini görüyoruz. Bu ahlaki, insani değil ve bu fırsatçılığa yasal düzenlemelerle izin vermeyeceğiz" dedi. Tünel kalıp sistemi ile beraber temelleri atıyoruz

TRT ortak yayınına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şu şekilde:

* “Daha önceki doğal afet deneyimlerimizle deprem bölgesinde süreci hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Tünel kalıp sistemi ile beraber temelleri atıyoruz. Gayrimenkullerde hak kaybı olmaması bakımından ekiplerimiz titiz bir çalışma yürütüyor.

 

* Daha önce bunu İzmir’de ve Elazığ’da yaptık. İllerimizde inşa edilen yeni yerleşim alanlarıyla yeni cazibe merkezleri ortaya çıkıyor. Bu sayede konut sahibi olmak da kiralık ev bulmak da kolay hale geliyor.

* Büyükşehirlerde kira problemlerini görüyoruz. Bu fırsatçılığa asla izin vermeyeceğiz. Seçimden sonra kanuni zeminde adımlar atacağız.”

İşte detaylar...

KENTSEL DÖNÜŞÜM

* “İstanbul’da 220 bin bina ve 1,5 milyon bağımsız bölüm risk altında bulunuyor. Bugün 39 ilçede 412 milyon metrekare büyüklüğünde kentsel dönüşüm sürecine devam ediyoruz. 93 bin konutun yapımı sürüyor ve şimdi rezerv alan çalışması yapıyoruz.

* 1 milyonluk bir rezerv alanı planımız var. Bu yerleşim yerleri uydu kent modeli olacak. 130 milyon metrekare yere ihtiyacımız var ve bakanlığımız yerleri tespit etti. Bu bölgede yapılacak evler yalnızca riskli yapıda olan vatandaşlarımız için kullanılacak.

 

* İstanbul’a ek bir nüfus gelmeyecek. Aynı zamanda, yeni nüfusa da izin vermeyeceğiz. 500 bin konutu yerinde dönüştüreceğiz ve sağlıksız konutları dönüştürürken boşalan bölgeleri de yeşil alanla dolduracağız. Kentin havasını temizlemek zorundayız. Siz şimdi gidip Londra merkeze gidemezsiniz. Bunun belli bir bedeli vardır. Bu proje kapsamında beş senelik bir plan hazırladık.

* Marmara’yı her bakımdan daha da geliştireceğiz. İstanbul mekânsal strateji planını uygulamaya koyuyoruz. Rezerv illerimizi deprem riskinin yüksek olduğu bölgelere yapacağız. İzmir’de de benzer bir uygulamamız olacak. Yurttaşlarımızdan rica ediyorum; kentsel dönüşüm için lütfen bize yardımcı olun. Muhalefet bu konuda acemi söylemler gerçekleştiriyor. Bu milletin tek bir ferdi bile yıkıntılar altında hayatını kaybetmesin istiyoruz.”

Ziraat Bankası’ndan 500 TL bayram harçlığı! Bu parayı hemen alın!

Bu başvuruyu eksiksiz yapanların hesabına 3.708 TL yatacak! Hemen başvurun!

500 TL’lik banknot mu geliyor! AK Parti’den çok konuşulacak açıklama geldi!