Kira

Kira fiyatları yabancıların bile cebini yakmaya başladı!

Türkiye'de artan kira fiyatlarından yabancı uyruklu vatandaşlarda şikayetçi olmaya başladı. Yaz sezonunun başlamasıyla beraber uzun süreli eşyalı ev kiralayan yabancılar bile artışlardan rahatsızlık olduğunu belirtti.    

Türkiye'deki ekonomik sıkıntılar ve seçim süreci Muğla’da emlak sektöründe özellikle alım ve satımlarda hareketlenmeyi yavaşlatırken, piyasalar da 'bekle gör' moduna girdi. 

 

Ülkedeki çoğu sektörde yaşanan zamlardan kira fiyatları da nasibini alıyor. Muğla'nın genelindeki satın almalarda şehir merkezlerindeki gayrimenkul fiyatlarının her geçen gün yükselmesiyle, çevre kırsal bölgelerdeki tarla vasfındaki arazilere ilgi artırmış durumda.

Kiralık konutlarda ise durum daha içler acısı. Yaz sezonunun başlamasıyla beraber uzun süreli eşyalı ev kiralayan yabancılar bile artışlardan yakınmaya başladı.

 

Günlük 1 oda 1 salon eşyalı ev fiyatları 750 liradan 1500 liraya çıkarken, villalar 3500- 10 .000 lira arasında kiralanabiliyor. Bu ortamda emlak piyasası da ‘bekle gör’ moduna girdi. İşte detaylar...

KİRALIK EVLER YABANCILARIN BİLE CEBİNİ YAKMAYA BAŞLADI

Sözcü'den Mustafa Sarıipek'in haberine göre, Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Emlak Müşaviri Çetin Aksu, kiralık ve satılık emlak piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aksu ilk kez yabancıların kiralık fiyatlardan yakındığını ifade etti.

Barınmanın kanayan yaramız olduğuna dikkat çeken Aksu," Kiralamalarda hükümetin uyguladığı artış oranı sınırına rağmen, sezonun başlaması, konaklama ihtiyacının artmasıyla her ay kira bedellerinin artış göstermesin." dedi.

 

Ev sahiplerinin yeni metodunu açıklayan Aksu, "Birçok ev sahibi tarafından daha önceleri boş olarak kiraya verilen evler yerini, eşyalı olarak sezonluk, aylık veya günlük yüksek rakamlarla kiraya verilerek kazanç elde etme çabalarına bıraktı" diye kaydetti.

Aksu, "Şu an itibarıyla konum ve kalitesine göre geçen sene 750 – 1000 TL'ye günlük kiralanabilen 1+1 eşyalı bir daire için bugün bin 500-2 bin Türk Lirası aralığı fiyat uygulanıyor. Bu rakam villalarda 3 bin 500- 10 bin Türk Lirası ve daha üzeri fiyatlara çıkıyor. Bu rakamlara artık yabancılar bile tepki göstermeye başladı" şeklinde belirtti.

 

TEKERLEKLİ TAŞINABİLİR, RUHSATLI TİNY HOUSE'LARA TALEP YOĞUN!

Çetin Aksu, Muğla sahil kesimlerinin turizm bölgesi olmasından ötürü yaz sezonunda günlük, haftalık, aylık kiralamaların yüksek rakamlı olması nedeniyle yerli turizmcilerden ziyade yabancı konuk taleplerine cevap vermek istediklerine vurgu yaptı. 

Aksu, “İmar sorunundan kaynaklanan yapılaşma olmayan alanlarda, taşınabilir, tekerlekli, ruhsatlı Tiny House (Küçük ev) dediğimiz yapılar cazip ve ekonomik hale getirildi, talep şu an için bu yöne kaydırıldı. Fakat yabancı konuklarımız normal evlerle birlikte bu evlerde bile artık yüksek fiyatlardan şikayetçi oluyor. İşin geneline baktığımızda enflasyonun yüksek olması kira artış oranlarına yansımadığı için ev sahipleri bu tür uygulamalar yaparak zaten sınırlı sayıda kiralık olan gayrimenkullerde ciddi barınma sorunu yaratmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Gram altın zirveye bir adım daha yaklaştı! 1 gramı bile olan köşeyi döndü! Bu rakam ilk kez görüldü! 

ŞOK Market'te 25 TL'lik alışveriş yapan Finish bulaşık makinesi tabletini 90 TL'ye alacak! ŞOK 6 Mayıs kataloğu...