27 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 3 gün!

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 3 gün!

Kira geliri elde eden vatandaşlar için beyanname verme süresi dün, Maliye Bakanlığı tarafından 28 Mart'a kadar uzatıldı. Buna göre kira gelir vergisi beyannamesi için son 3 gün kaldı...



Kira gelir vergisi beyannamesi için son 3 gün!

2013 yılında işyeri ve konutunu kiraya veren gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu vergi dönemi 31 Mart'ta sona erecek.


Vergi ödemelerinden önce, vergi yükümlülerinin beyanname vermesi gerekiyor. Vergi beyanname dönemi normal şartlarda dün sona erecekti. Ancak, Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yoğun iş yükü konusunda Bakanlığa iletilen sorunlar nedeniyle bugün akşama kadar verilmesi gereken gelir vergisi beyannamelerinin verilme süresi, 28 Mart 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatıldı. 


Bu süre içerisinde beyannamelerin verilmiş olması gerekiyor. Aksi takdirde dönemi içerisinde beyanda bulunmamış vergi mükellefleri için cezai hükümler uygulanıyor.


Kimler beyanname verecek?

Konut kiralamalarından istisna bedeli 3.200 TL'den; işyeri kiralamalarından ise 26.000 TL'nin üzerinde gelir elde edenlerin beyanname vermeleri gerekiyor.


Kira beyannamesi vergi dairesine gidilerek verildiği gibi, internet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor.


Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile beyanname verecek olan vatandaşlar bu sisteme; kimlik bilgileri; internet vergi dairesi şifresi veya mavi kart bilgileri ile giriş yapabiliyor.



Kimler kira geliri beyannamesi vermez?



Geri Dön