28 / 04 / 2024

Kira geliri getiren ev nasıl seçilmeli?

Kira geliri getiren ev nasıl seçilmeli?

Kira geliri getiren evleri seçerken dikkat edilmesi gereken birçok faktör bulunuyor. Özellikle de apart ve dairelerde bazı detayları göz önünde bulundurmak, gelecek olan kiracılar için artı bir durumdur. Peki kira getiren ev nasıl seçilmeli ve nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...



KİRA GELİRİ GETİREN EVİ SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ev sahipleri için ev seçimi oldukça önemli bir faktördür. Konut yatırımı yaparak kar elde etmek isteyenler için, seçilen evin kira getirisi ile mülkün maliyetini karşılayabilme süresi büyük önem taşır ve bu, karlılık oranını belirler. Kira geliri elde etmek isteyenlerin, sorunsuz bir kiracı bulabilmek ve düzenli bir gelir akışı sağlayabilmek için ev seçiminde dikkatli olmaları gerekir. Kira getirisi sağlayan bir mülk, kiracıların ilgisini çekebilecek özelliklere sahip olmalıdır. Bu evleri seçerken şu faktörleri göz önünde bulundurmalısınız: 

  • Konum

  • Talep ve arz 

  • Ameniteler ve hizmetler 

  • Güvenlik 

  • Mülkün durumu 

  • Kira geliri potansiyeli 

  • Vergi ve masraflar 

  • Uygunluk ve ihtiyaçlar 

  • Potansiyel değer artışı 

  • Kiracı profili

 Kira geliri getiren ev nasıl seçilmeli?

EVİN ZEMİN YAPISI ÖNEMLİ Mİ?

Ev seçerken dikkate almanız gereken en önemli faktörlerden biri, evin bulunduğu zemin yapısıdır. Özellikle ülkemiz gibi deprem riski yüksek bölgelerde ev seçerken zemin etüdü büyük bir öneme sahiptir. Kiracılar için, evin bulunduğu zemin yapısı güvenlik açısından önemlidir. Su havzası, dere yatağı veya deprem bölgesindeki konutların güvenliği, kiracılar için büyük bir endişe kaynağı olmalıdır. Bu nedenle ev seçimi yaparken, zemin etüdü yapılarak inşa edilen apartmanları tercih etmek önemlidir.

KİRALIK EVİN BÜYÜKLÜĞÜ ÖNEMLİ

Ev kiralamada evin büyüklüğü oldukça önemli bir faktördür. Ev büyüklüğü, evin satış değerini belirlemede önemli bir etken olarak karşımıza çıkar. Özellikle 1+0, 1+1 gibi stüdyo daireler, diğer daire tiplerine göre genellikle daha düşük bir satış fiyatına sahiptir. Ancak, stüdyo dairelerin yatırımcılar için daha yüksek kira getirisi sunduğu için daha etkili bir tercihtir. Özellikle de eşyalı olarak kiracılara sunulduğunda daha olumlu sonuçlar söz konusudur. Bu nedenle ev sahipleri, kiralık evlerde ev büyüklüğünü en iyi şekilde seçmelidir.

Son dakika: Eylül ayı kira artış oranı belli oldu! İşte 2023 işyeri eylül kira zammı hesaplama

Zorunlu arabuluculuk uygulaması emlak piyasasına olumlu yansıyacak!
Günlük kiralık daire sayısında üst üste rekor! Tamı tamına 24 bine ulaştı!

 


Geri Dön