02 / 05 / 2024

Kira geliri rekortmeni Sıtkı Çiftçi'nin mirasına beşinci ortak!

Kira geliri rekortmeni Sıtkı Çiftçi'nin mirasına beşinci ortak!

 2010da 500 milyon TLlik miras bırakıp vefat eden ünlü işadamı Sıtkı Çiftçinin dört çocuğu, sahte veraset ilamı düzenlemekten 42 gün önce gözaltına alınmıştı. VATAN üvey kardeşlerinin miras dışı bırakmak istediği Nurhan Çiftçinin izini buldu....



 2010da 500 milyon TLlik miras bırakıp vefat eden ünlü işadamı Sıtkı Çiftçinin dört çocuğu, sahte veraset ilamı düzenlemekten 42 gün önce gözaltına alınmıştı. VATAN üvey kardeşlerinin miras dışı bırakmak istediği Nurhan Çiftçinin izini buldu. Çiftçi kardeşlerininin sahte belgelerle bankadan 7 milyon TL çektiklerini iddia ediyor.

Türkiyenin en zengin ailelerinden Çiftçilerin kira geliri rekortmeni üyesi Sıtkı Çiftçi, ilk evliliğini 1924lü Asude Hanım ile yaptı. Çiftin bu birliktelikten 4 çocukları oldu. Ancak baba Çiftçinin, kendisinden 26 yaş küçük Jartar Şuşan ile yaşadığı ilişki, yıllar sonra yaşanacak olan miras kavgasının tohumlarını ekti. Jartar Hanımla ilişkisinden 1943te, Nurhan adını verdikleri oğulları dünyaya geldi.

 

Gerçeği kuzen ihbar etti

Baba Çiftçinin 27 Nisan 2010da ölmesi, Türkiyenin en zengin ailelerinden birine mensup olmasına rağmen adeta yok sayılan Nurhan Çiftçinin yıllar sonra ortaya çıkmasına neden oldu. 4 çocuk, üvey kardeşlerini safdışı bırakmak için usulsüz bir şekilde veraset ilamı (mirasçılık belgesi) çıkardı. Ancak bu durum, kendisi de aynı aileden olan avukat Cumhur Çiftçinin gözünden kaçmadı ve savcılığa ihbar etti.

Sahte veraset ilamı alındı!

Şişli Savcılığı, avukat Çiftçinin, talebini işleme koydu. Gelen kayıt avukat Çiftçiyi doğruladı. Konu basına yansıyınca, kayıp oğul Nurhan Çiftçi de ortaya çıktı. Bu sefer kendisi Şişli Cumhuriyet Savcılığına başvuran Nurhan Çiftçi, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve resmi memura yalan beyanda bulunmakla suçladığı 4 üvey kardeşinden şikayetçi oldu.

Çok şeyi göze alırlar!

Kendisinin de Kadıköy 4. Sulh Hukuk Mahkemesine başvurarak veraset belgesi çıkardığını belirten Nurhan Çiftçi, Ancak üvey kardeşlerim, son derece hızlı bir şekilde hareket ederek, babamıza ait yüzlerce taşınmazı ellerinden çıkarmışlar. Daha da vahimi, babamızın 4 farklı bankadaki toplam 6.8 milyon TL tutarındaki parayı çekip, kendi hesaplarına aktarmışlardır. Babamın terekesinin parasal değeri, 500 milyon TLden fazladır dedi. Kardeşler, savcıya verdikleri ifadelerinde, Böyle bir mirasçıdan haberimiz yoktu. Nüfus müdürlüğündeki kayıtta da çıkmadı iddiasında bulundu. 4 kardeş tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Vergi rekortmeni Sıtkı Çiftçinin sevgilisi Jartar Şuşandan olma kayıp oğlu Nurhan Çiftçi ortaya çıktı. VATAN, Türkiyenin en zengin ailelerinden birine mensup olup da bugüne kadar kimsenin tanımadığı Nurhan Çiftçinin görüntülerine ulaştı. Çiftçi, İTO kayıtlarına göre, 22 Haziran 2006ya kadar Selen Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.nin sahibi olarak görülüyor. Bu tarihten sonra şirketini kapatan Nurhan Çiftçi, ticari faaliyetini, Osmanbey merkezli Selen Ticaret üzerinden yürütüyor ve ithalat ihracat mümessillik ve bilumum dahili ticaret işleriyle uğraşıyor.

4 kardeş gözaltına alınmıştı

Nurhan Çiftçinin şikayetini işleme koyan Şişli Savcılığı, şüpheli 4 kardeşi ifadeye çağırdı. İfadeye gitmeyen 4 kardeş hakkında polis zoruyla getirme kararı çıktı. Kararla Samim, Sernur, Serdar ve Satvet Çiftçi, geçtiğimiz Nisanda bir gece yarısı gözaltına alındı.

Vatan/Cahit Yüce


Geri Dön