Kira kontratı imzalarken dikkat edilmesi gerekenler 2016!
Kira kontratı, taşınmaz mal kiralanması halinde kiracı ile mal sahibi arasında imzalanıyor. Peki, kira kontratı nasıl imzalanır? Kira kontratı imzalarken dikkat edilmesi gerekenler 2016 nelerdir?
Kira kontratı imzalarken dikkat edilmesi gerekenler 2016!
Kira kontratı, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak karşımıza çıkıyor.
Bu kontrat sözlü ve yazılı bir şekilde yapılabiliyor. İsteyenler kontratı noter huzurunda da imzayabiliyor. Kira kontratı imzalarken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor.
Peki, kira kontratı imzalarken dikkat edilmesi gerekenler 2016 nelerdir?
Kira kontratı imzalarken dikkat edilmesi gerekenler 2016
Kira kontratı imzalamadan önce, kiralanacak gayrimenkul hakkında bazı araştırmalar yapılması gerekiyor.
Öncelikle kira sözleşmesini sizle yapan kimsenin gayrimenkulün gerçek sahibi olup olmadığı, sahibi değil ise bu işlem için adına vekaletname düzenlenip düzenlenmediğinin kontrol edilmesi gerekiyor.
İmzalanacak kontratta kira bedeli, kira süresi, kira bedelinde yapılacak artış oranı, depozito, kiralanan yerin kullanım amacı ve kiralanan yerin durumu, demirbaşların durumu gibi bilgilerin detaylı olarak belirtilmesi gerekiyor.
Eğer uzun vadeli bir kira sözleşmesi yapılacak ise, kira sözleşmesinin noter huzurunda yapılması ve mümkünse tapu kaydına bu konuyla ilgili şerh konulması da faydalı oluyor.
Gayrimenkul eşyalı olarak kiralanacak ise, eşya listesinin de sözleşmeye eklenmesi faydalı oluyor.
Kira kontratı nasıl doldurulur 2016?
Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com