05 / 09 / 2024

Kira kontratlarının süre ile yapılıp, yasal süreye uyulmaması kiracılı ev alımlarını durdurdu!

Kira kontratlarının süre ile yapılıp, yasal süreye uyulmaması kiracılı ev alımlarını durdurdu!

Ekonomist Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira kontratlarının süre ile yapılıp, yasal olarak süreye uyulmayıp yıllarca zorla mahkemelerde sürdürülmesinin kiracılı ev alımlarını bile durdurduğunu belirtti.



Ev sahibi ve kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, araştırma şirketi IPSOS’un kiracılar ve ev sahiplerinin durumuna ilişkin yaptığı araştırma da gündeme bomba gibi düştü. 

Söz konusu araştırmada kira ve kiracılar konusunda sorulan sorulara çarpıcı yanıtlar gelirken, her 3 ev sahibinden 2’si evinde mevcut kiracı olmasından dolayı maddi kaybı olduğunu düşündüğü belirtildi.

Ekonomist Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/turc35 üzerinden yaptığı paylaşımda kira kontratlarının süre ile yapılıp, yasal olarak süreye uyulmayıp yıllarca zorla mahkemelerde sürdürülmesinin kiracılı ev alımlarını bile durdurduğunu belirtti.


Cihat Çiçek'in paylaşımı şu şekilde:

Arjantin’de kira kontrollü artışları sonlandırıldı. Kısa vadede avantaj gibi sunulan siyasilerin kira düşük tutma senaryosu uzun vadede büyük yokluklar ve kira artışlarına neden oluyor. Türkiye'de sorun bitti mi ? Kontratlar süre ile yapılıp, yasal olarak süreye uyulmayıp yıllarca zorla mahkemelerde sürdürülmesi kiracılı ev alımlarını bile durduruyor. Bu kredi tıkanma ve kiralayacak ev alımında caydırıcılık sonuçta bir kac yıl içinde nüfusu artan her yerde mega barınma sorununa dönüşüyor.

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Cihat Çiçek’in paylaşımına gelen o yorumlar...

 

Öğrencilerin barınma sorunu büyüyor: İki hafta içinde 20-22 bin TL olan kiralar, 25 bin TL'leri bulacak!

İl Özel İdare’den iki şehirde satılık ve kiralık gayrimenkuller!

Konut kredisi ile ev almayı düşünenlere 'denklem bozacak' hususlar! 


Geri Dön