30 / 04 / 2024

Kira krizi gitgide büyürken Kiracılar Dayanışma Platformu’ndan son dakika açıklaması geldi: Nefes alamıyoruz!

Kira krizi gitgide büyürken Kiracılar Dayanışma Platformu’ndan son dakika açıklaması geldi: Nefes alamıyoruz!

Asgari ücretle geçinen Antalyalı kiracılar, enflasyonun da etkileriyle artan kira fiyatları karşısında zor günler geçirirken, Kiracılar Dayanışma Platformu’ndan konu ile ilgili çağrı geldi...



Asgari ücretle geçinen Antalyalı kiracılar, enflasyonun da etkileriyle artan kira fiyatları karşısında zor günler geçiriyor. “Türk halkı batıyor. Bu düzen bir an önce son bulmalı” diyerek tepkilerini dile getiren Antalyalılar konuya çözüm bulunmasını istiyor.

KİRACILAR DAYANIŞMA PLATFORMU'NDAN ÇAĞRI


Kiracılar Dayanışma Platformu kurucu üyesi Cengiz Kul konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada siyasetçilere ve yetkililere çağrıda bulundu. Akdeniz Gerçek'te yer alan habere göre Cengiz Kul, “Siyasiler kendi dertlerinde. İktidar ve tek adam, ‘verin yetkiyi’ dedi; artık etkiyi görmek istiyoruz. Kiracılar ve konut sahipleri arasında çok büyük kavgalar çıkıyor. Satırla ev basmak nedir? Hem de o evde çocuk olduğunu bilmelerine rağmen. Bunun gibi daha binlercesi var. O çocuk kendi çocuğunuz olsa yer yerinden oynar ama değil mi?” dedi.

Kira krizi gitgide büyürken Kiracılar Dayanışma Platformu’ndan son dakika açıklaması geldi: Nefes alamıyoruz!

NEFES ALAMIYORUZ


Cengiz Kul konu ile ile ilgili olarak yaptığı açıklamada halkın perişan olduğunu ve zulüm altında yaşadığını söyledi. Marketlerin zam üstüne zam yaptığını, halkın nefes alamadığını ve kendi derdine derman olma çabasında olduğunu dile getiren Cengiz Kul, “Biz kendi yaramızı kendimiz saracaksak ne temsilciye ne de başkana ne yöneticiye ihtiyaç yok. Ya halkın yarasını sarın ya da halkın yakasından düşün. Biz sizleri seçmek için görevliysek sizler de hizmet etmekle mükellefsiniz. Artık bu kör ve toplumun sorununa dur deyin, sabrımız da gücümüz de giderek azalıyor” diye konuştu.

ENFLASYON VE MAAŞ ZAMLARI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi verilere göre enflasyon aylık bazda yüzde 2,93, yıllık da yüzde 64,77 oldu. Resmi olarak açıklanan söz konusu enflasyon verilerine göre memur maaşlarına indeksli milletvekili maaşları da yüzde 49,25 oranda zamlanacak. Hem emekli hem de vekil olarak görev yapan yaklaşık olarak  300 vekilin maaşı, 147 bin liradan 230 bin liraya yükseldi. Emekliye ise yüzde 37,57 oranında zam yapılacak.

TOKİ'den 3 şehre 583 yeni konut geliyor!

Ne konut ne dolar! Türkler 2023'te en çok bunları aldı!

Vakıflar'ın yüzde 200'lük kira zammı Meclis gündeminde!


Geri Dön