28 / 04 / 2024

Kira krizi Meclis'e gidiyor: CHP'den şehirlerde yerleşik yaşayanların kira fiyatlarından etkilenmemeleri için öneriler!

Kira krizi Meclis'e gidiyor: CHP'den şehirlerde yerleşik yaşayanların kira fiyatlarından etkilenmemeleri için öneriler!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ülke genelindeki yüksek kira bedellerine dikkat çekerek, konuyu Meclis'e taşıdıklarını belirtti. İşte Özel'in konuyla ilgili açıklaması... 



Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Menteşe'de partisinin aday tanıtım toplantısı ve seçim koordinasyon merkezi açılışında bir konuşma yaptı. Özgür Özel burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Özel, 3 ayda bir ölçme ve değerlendirme yaparak belediye başkanlarının karnesini oluşturacak bir yapı hazırladıklarına, bu yapının başına geçmesi için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ü düşündüklerine dikkat çekti. 

Özel, Muğlalılardan büyükşehir belediye başkanı adayı Ahmet Aras'a destek olmalarını istedi. 

Kira krizi Meclis e gidiyor: CHP den şehirlerde yerleşik yaşayanların kira fiyatlarından etkilenmemeleri için öneriler!

TRT Haber'de yer alan habere göre; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın 1 milyon nüfusunun yaz aylarında 5-6 milyona ulaştığının altını çizdi ve "Buraya 1 milyonluk nüfusa göre para gönderiyorlar ancak 5 milyon için hizmet bekliyorlar. Cep telefonu sinyalinden bir kentte kaç insanın olduğu belli. Şehre gelen kişilere hizmet için devletin genel bütçesinden ayrılan payın verilmesi gerekli" ifadelerini kullandı. 

Muğla'da bugüne kadar, ormanları, kıyıları, zeytin ağaçlarını, koyları korumaya çalıştıklarının altını çizen Özel, konut kira bedelleri ile ilgili de önemli bir açıklama yaptı. 

CHP Genel Başkanı Özel, Muğla'da kira ortalamasının 17 bin 926 Türk Lirası olduğunun altını çizdi ve "Asgari ücretten 924 TL daha yüksek. Konut tutan asgari ücretlinin bir kişinin çay demleyecek parası kalmıyor. Biz kentlerde sabit, yerleşik yaşayanların bu kira fiyatlarından etkilenmemeleri amacıyla bir dizi öneriyi hazırladık. Meclisteki ilgili komisyonlara sunuyoruz" diye konuştu. 

Muğla'daki yüksek kira sorunun bir an önce çözüme kavuşmasının, turizm işçilerinin kışın işsiz kalma sorununun çözülmesinin ve şehirde sıkıntıya düşen esnafın desteklenmesi gerektiğini dile getiren Özel, Parti olarak Muğla'nın üzerine titrediklerine dikkat çetki. 

Kira krizi Meclis e gidiyor: CHP den şehirlerde yerleşik yaşayanların kira fiyatlarından etkilenmemeleri için öneriler!

Özgür Özel, açıklamasında belediye başkanları ile ilgili olarak da "Belediye başkanı adaylarının seçildiği takdirde mal varlıklarını belediye binasının kapısına asacacağız" dedi. 

Görevi bıraktıklarında da yeni mal varlıklarını asacaklarını söyleyen Özel, "Belediye başkanlarımızın mal varlıklarıyla, açık alınlarıyla, şeffaf bir belediyecilik sunarak ve emanet aldıkları Muğla'yı ranta değil, halka açarak yöneteceklerine gönülden inanıyorum" diye konuştu. 

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın başlıyor! 

Tapu sahipleri dikkat! Kamu Denetçiliği Kurumu açıkladı, geriye dönük ödemeler hesaplara yatacak!

1941 Taksim ile Mete Caddesi'ni birbirine bağlayan yol için 85 bin lira bütçe ayrılmış!


Geri Dön