28 / 06 / 2024

Kira krizi Türkiye-Fransa hattına da sıçradı! Fransız Başkonsolosluğu davalık oldu!

Kira krizi Türkiye-Fransa hattına da sıçradı! Fransız Başkonsolosluğu davalık oldu!

Fransız Başkonsolosluğu tarafından, Taksim'deki binada bulunan kafenin kapatılmasına ilişkin tazminat isteyen kiracı şirkete karşı dava açıldı. İşte ayrıntılar...



Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi'nde yer alan Fransız Başkonsolosluğu ve Fransız Kültür Merkezi'nin kafesini 7 senedir işleten Robela Turizm'in, kira sözleşmesini tek taraflı fesheden büyükelçilik adına Fransa'ya tazminat davası açtığı gündeme geldi.

Aktarılan iddialara göre Fransa Büyükelçiliği, 22 Mart 2021 tarihinde sözleşmeyi feshetti; 25 Haziran 2021'de de Robela Turizm'in tahliyesini  talep etti.

Kira krizi Türkiye-Fransa hattına da sıçradı! Fransız Başkonsolosluğu davalık oldu!

Akşam Gazetesi'nden Neslihan Keskin'in haberine göre; sözleşmenin kanuna aykırı feshedildiğini öne süren şirket, Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Herve Magro ve Fransa İstanbul Başkonsolosu Oliver Gauvin'in de aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında savcılığa suç duyurusu yaptı ve 6 bin Türk Lirası tazminat talebinde bulundu. 

Fransa Büyükelçiliği de asıl kendilerinin zarara uğradığına dikkat çekerek, karşı dava açtı. Sözleşme gereği şirketin 2020 yılı itibarıyla işgal bedeli ve ortak masraflardan kendi payına düşen tutarı ödemediğinin altını çizen büyükelçilik, 30 bin lira ile 100 euro'nun Robela Turizm'den tahsil edilmesini talep etti.

Kira krizi Türkiye-Fransa hattına da sıçradı! Fransız Başkonsolosluğu davalık oldu!

Pandemi ile beraber barınma sorunu ortaya çıktı. Kovid-19 salgını sürecinde hem kiralık hem de satılık konut fiyatları resmen fırladı. Fahiş fiyatlar sebebiyle ev sahibi olmak da kiraya çıkmak da zorlaştı. 

Hükümet tarafından kiracıların fahiş rakamlara karşı korunması amacıyla konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı getirildi. Ancak bu sınır iş yerleri için uygulanmıyor. 

Konut kiralarına getirilen yüzde 25 zam sınırı ortalığı karıştırdı, ev sahipleri ile kiracılar birbirlerine girdi. Binlerce ev sahibi, kiracılarının bedavaya oturduğuna, evlerinin kira bedellerinin rayiç bedellerden çok daha düşük kaldığına dikkat çekiyor. Yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında kaldırılması bekleniyor. Ancak bu dönemden sonra kiraların nasıl belirleneceği henüz belli değil. Çoğu kişi TÜFE oranıyla kira zammının geri gelmesini bekliyor. 

Konut kredisi faizleri uçtu! 3 milyon TL'lik kredinin geri ödemesi 11 milyonu aştı!

Faizsiz kredi ve 100 bin TL nakit desteği ile Renault Austral sahibi olabilirisiniz...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Ödemeler bayram sonrasında yapılacak...


Geri Dön