27 / 04 / 2024

Kira ödemesi yaparken dikkat! IBAN ile ödemelerde bu mutlaka yapılmalı! 

Kira ödemesi yaparken dikkat! IBAN ile ödemelerde bu mutlaka yapılmalı! 

İşletmelere IBAN üzerinden para gönderimi yapan vatandaşlar için bir uyarı geldi. Özellikle kira ödemeleri yaparken dikkat edilmesi gerekenler açıklandın. İşte ayrıntılar...



IBAN üzerinden para gönderen vatandaşlar için uzmanlardan uyarı geldi.  Farkında olmadan kara para aklama ya da vergi kaçakçılığı gibi suçlara ortak olunmaması adına çok dikkat edilmesi gerektiği vurgulanırken, kira ödemelerinde de dikkat edilmesi gereken noktaya vurgu yapıldı.

FARKINDA OLMADAN SUÇLARA ORTAK OLABİLİRSİNİZ

Özellikle de kuaför, giyim ve benzeri pek çok alanda esnaflar kredi kartı komisyonlarından kurtulmak için doğrudan iban yoluyla para almayı tercih ediyor.

Yapılan ödemeler ile birlikte esnaflar komisyon ödemeden ilgili tutarı müşteriden alabiliyor. 

Bu konuyla ilgili avukat Saadet Kartı açıklama yaptı. Uzman avukat bu yöntem ile birlikte kara para aklama ve yasaklı madde ticareti gibi suçların yapıldığını bu sayede vatandaşların risk aldığını belirtti.

IBAN üzerinden para gönderimi yapılırken bilinmeden bir suça ortak olunabileceğini vurgulayan avukat bu yöntemin çok bilinen bir kara para aklama yöntemi olduğuna dikkat çekti.

Uzmanlar IBAN üzerinden işletmelere para gönderen vatandaşları uyardı. Bakkal, market ve yerel esnaflara kredi kartı ödemeleri için komisyon kesiliyordu. Komisyon kesildiğini bilen esnaflar IBAN yoluyla birlikte ödeme almaya başladı. Fakat vatandaşlar bu noktada tehlikeye girdi. Müşteriler suça ortak olabiliyor.

 Kira ödemesi yaparken dikkat! IBAN ile ödemelerde bu mutlaka yapılmalı! 

KİRA ÖDEMELERİ YAPARKEN DİKKAT!

Uzmanlar özellikle de banka hesabı olan kişilerin IBAN vb yollar ileberaber ödeme yöntemlerinden kaçınmaları konusunda vatandaşların dikkatini çekiyor.

Olası bir kötü durumun yaşanmaması için ödeme yapılan aracın seçilmesinin önemini vurgulayan uzmanlar vatandaşları tek tek uyardı.

Özellikle de bir kurum veya kuruluşa para gönderileceği zaman açıklama kısmına yazılacak metnin de önemini vurgulayan avukatlar, kira ödemelerinde dahi ödeme tipinin seçilmesinin öneminin altını çizdi. 

Mağdur ev sahiplerinden vergi tepkisi: TEFE TÜFE hiçe sayılıyor, yüzde 25 ile sınırlandırılıyor!

Ayda 7 bin 500 TL maaş alan vatandaş isyan etti: 8 bin lira kira ödüyorum!

Geri Dön