Kira

Kira ödeyip ev sahibi olunabilecek! Yüzde 0,69 faizli kredi yolda

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yeni bir kredi kampanyası başlattı. Yüzde 0,69 faiz oranı ile ev sahibi olunabilecek. Düşük faizli ev kredisi başvuru şartları araştırılıyor. İşte tüm detaylar...Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kamu bankalarından yüzde 0,69 faiz oranıyla Kredi verileceği açıklandı

Son yıllarda konut fiyatları bir hayli artarken vatandaşlarda uygun fiyata konut almak için farklı yöntemlere başvuruyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kamu bankalarından yüzde 0,69 faiz oranıyla Kredi verileceği açıklandı.

Sosyal devlet anlayışı ile orta gelirli vatandaşların da ev almalarının kolaylaşıyor. Kredi detayları merak edilirken yüzde 0,69 faiz oranı ve 180 aya Varan vade seçeneği ile kredi fırsatı sunulacağı ifade edildi. İşte tüm detaylar...

KREDİ ŞARTLARI BELLİ OLDU

Halkbank’ın Yeni Evim Konut kredisi ile birlikte vatandaşlar artık kolay bir şekilde ev sahibi olacak. Vatandaşlardan istenen şartlar merak edilirken Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yeni kampanyanın detaylarını paylaştı. Halkbank tarafından sağlanacak konut kredisi kapsamında düşük faiz oranı ile 180 aya varan vade seçeneği sunuluyor. Konut kredisi için istenen şartlar şu şekildedir:

Konut sahibi olmaması,
Bir konut üzerinde %50 üzerinde hissesi bulunmaması,
Son bir yıl içerisinde konut alınacak ilde konut satışı yapmamış olması,
1. ve 2. bölgede ev almak isteyenler için son 1 yılda o bölgede ikamet ediyor olması,
Kooperatif ortaklı olmaması,
Bağış yoluyla ya da ivazsız herhangi bir yöntemle tapu sahibi olmaması,
Hane halkı gelir üst sınırının talep edilen kredinin azami tutarı kadar olması,
Son 12 ayda en az 9 sosyal güvenlik primi ödemesi,
Belirtilen diğer şartların sağlanıyor olması,

 

KONUT KREDİ HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?
Halkbank tarafından sağlanacak konut kredisi kapsamında hesaplamaların nasıl yapılacağı merak ediliyor. Kampanyadan yararlanacak vatandaşların 1. el konut alımları için kredi kullanımına izin verilmesi gerektiği belirtildi. %0 69 faiz oranı kapsamında ev sahibi olacak vatandaşlara 180 ay vade seçeneği sunuluyor. Hane geliri kapsamında ilk 3 yıl taksit tutarının bir kısmının bakanlık tarafından karşılanacağı belirtilirken konut satış bedelinin %5'inin ise konut üreticisi firma tarafından karşılanacak aktarıldı.