13 / 09 / 2024

Kira sorunu resmen şehirden köye tersine göç başlattı: Kiracısını çıkartamayan ev sahibi, memleketine döndü!

Kira sorunu resmen şehirden köye tersine göç başlattı: Kiracısını çıkartamayan ev sahibi, memleketine döndü!

Evindeki kiracıyı çıkartamadığı için evsiz kalan ve seneler sonra memleketi Edirne’ye dönmek zorunda olan Çalıkoğlu "Psikolojik olarak yıpranmış durumdayım. Acil olarak evime kavuşmayı istiyorum" dedi ve başına gelenleri anlattı. 


Teus Group'tan Antalya'ya dev proje!


Türkiye’de birkaç senedir yaşanan ekonomik krizin yol açtığı sorunlardan biri olan ev sahibi ve kiracı gerginliği bu kez de 54 yaşındaki emekli hemşire Gülbahar Çalıkoğlu’yu mağdur etti. Seneler önce memur maaşından arttırdığı parayla  İzmir Karşıyaka Demirköprü’de bir konut satın alan ve ihtiyacı olduğu zaman çıkarmak üzere anlaştığı bir kişiye evini kiralayan Çalıkoğlu, kiracı sözünü tutmayınca evsiz kaldı. 

Evinin gasp edildiğini belirterek kiracıyı mahkemeye veren Çalıkoğlu, kiracının çıkmasını beklerken aylarca arkadaşlarının evinde konaklamak zorunda kaldığına dikkat çekti. 

İlkses Gazetesi'nde Ayselin Uzun'un haberine göre; Çalıkoğlu, aradığı arkadaşlarının artık ona telefonu açmadığını ve bu sebeple memleketindeki eski evine döndüğünü dile getirerek yaşadığı mağduriyeti tek tek açıkladı.

Kira sorunu resmen şehirden köye tersine göç başlattı: Kiracısını çıkartamayan ev sahibi, memleketine döndü!

Gülbahar Çalıkoğlu, yaşadığı durumun hayatını bitirdiğini dile getirdi ve "Ne dost kaldı ne arkadaş… İnsanlar onlarda kalmak isteyeceğimi düşünerek telefonlarımı açmaz oldu. Evime kavuşmayı istiyorum" diye konuştu. 

Bu evi bir kişiye ‘ihtiyacı olduğu zaman çıkmasını isteyeceğini’ önceden belirterek kiraladığını vurgulayan Çalıkoğlu, "O da başta kabul etti ama o gün gelince yani benim arkadaşımın evinden ayrılıp kendi evime geçmem gerekince, telefonda bana sert bir tepki vererek ‘İsterseniz mahkemeye verin ben çıkmıyorum’ dedi. Bu yanıt üzerine çok şaşırdım. Çünkü bu teminatı ondan sözlü şekilde almıştım ve güvene dayalı bir ilişkimiz bulunuyordu. Ardından istemeyerek mahkemeye vermek durumunda kaldım. Mahkeme süresince elimde valiz ile oradan oraya gittim geldim" ifadelerini kullandı. 

Evsiz kaldıktan sonra sosyal çevresiyle de arasının açıldığını dile getiren Gülbahar Çalıkoğlu, arkadaş çevresinin telefonlarını yanıtlamaz duruma geldiğini, bu nedenle de çözümü yıllardır yaşadığı şehri terk ederek, Edirne’ye gitmekte bulduğunu belirtti ve "Psikolojik olarak yıpranmış durumdayım. Bir an önce davanın sonuçlanmasını ve evime kavuşmayı istiyorum" dedi. 

Kira sorunu resmen şehirden köye tersine göç başlattı: Kiracısını çıkartamayan ev sahibi, memleketine döndü!

Mağdur Çalıkoğlu’nun avukatı Fatih Kurdoğlu ise müvekkilinin yaşadığı durum ile ilgili şu açıklamayı yaptı: 

"Müvekkilim Gülbahar Çalıkoğlu, bir ev satın alıyor ve daha sonra bu konutu kiracıya veriyor. Akabinde kendi ihtiyacı olduğu için kiracıya evden çıkmasını söylüyor. Fakat kiracı bunu kabul etmiyor ve mecburen tahliye davası açılıyor. Bu süreçte ise dava çeşitli nedenlerdenden uzadığı için müvekkilim maalesef aylarca başkalarının evinde kalmaz duruma düşüyor. 

Ancak belli bir süre sonra arkadaşlarında da kalamaz duruma gelince yıllar önce annesinden kalan köy evine dönmek zorunda kalıyor. Yani artık konut sahipleri de şehirden köye tersine göçe maruz kalıyor. Kira sorunu resmen tersine göç başlattı. Davanın bir an önce sonuçlanıp, müvekkilimin evine dönmesi için uğraşıyoruz."

Emeklilere 29 Ekim'de 5 bin TL ikramiye verilecek mi?

Altın fiyatları atağa geçti! Son zamanların en yüksek seviyesinde! 13 Eylül 2024 Kapalıçarşı altın alış satış fiyatı!

İstanbul ve Bursa'da tatbikat yapılmalı: Depremde köprüler, otoyollar hasar görürse tüm tahliye planları çöp olur! 


Geri Dön