Kent Haberleri

Kira sorununa devrim gibi bir çözüm geliyor! Tek tek açıklandı!

Türkiye'de kira fiyatlarındaki artış, uzun süredir tartışılırken, Türkiye gibi İspanya da yüksek kira fiyatlarıyla mücadele ediliyor. İspanya kira konusunda problemin çözümü için birtakım yeni önlemler alırken uzman isimler alınan önlemlerin Türkiye'de de uygulanabileceğini ifade etti. Yetkili isimler tarafından kiraya yüzde 25 sınır uygulamasının uzatılacağı açıklanırken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hapis cezasının da masada olduğunu söylemişti

Kiracılarla konut sahiplerini karşı karşıya getiren fahiş kira probleminin çözüme kavuşması için yeni formüller aranıyor. Yetkili isimler tarafından kiraya yüzde 25 sınır uygulamasının uzatılacağı açıklanırken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hapis cezasının da masada olduğunu söylemişti.

Türkiye'de kira fiyatları pandemiden sonra yükselişe geçti. Yaşanan süreçte konut sahipleri ve kiracılar fahiş kira fiyatları nedeniyle karşı karşıya gelirken problemin çözüme kavuşması kapsamında yeni formüller tartışılıyor.

İşte detaylar...

Konuya ilişkin önemli açıklamalar yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hapis cezasının da masada olduğunu ifade ederek, "Fahiş kira artışını önlemek amacıyla üç alternatif masaya getirdik" demişti. Yüksek ev kiraları Türkiye'nin ile birlikte İspanya'da bir numaralı gündem maddesi haline geldi. İspanya problemin çözüme kavuşması kapsamında iki yeni adım atarken, uzman isimler, İspanya'da alınan önlemlerin Türkiye'de de hayata geçirilebileceğini söyledi.

İSPANYA'DAN KİRA ARTIŞINA ÖNLEM

Fahiş ev kiraları Türkiye'de olduğu gibi dünyanın bazı ülkelerinde de gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Artışın önüne geçmek içinse çeşitli metotlar devreye alınıyor.

NTV'nin haberine göre İspanya ilk defa ev kiralarına hem üst sınır hem vergi artışı uygulaması getiriyor. Kira artışına 2023 yılında yüzde 2 oranında ve 2024 yılında ise yüzde 3 oranında tavan uygulanacak. 2 seneden uzun süre boş kalan konutların emlak vergileri de yüzde 150 seviyesine varan oranda artırılacak.

İşte detaylar...

UZMAN İSİMLER: BU MODEL TÜRKİYE'DE UYGULANABİLİR

Uzmanlara göre bu model Türkiye'de de hayata geçirilebilir. İspanya bu uygulamayı hayata geçiren ilk ülke değil. Daha önce Birleşik Krallık ve Hollanda'da da benzer önlemler alınmıştı Uzmanlar, bu iki ülkede yatırım için ev alımının zorlaştırıldığını belirtiyor. İlk evden sonra alınan evler için fazladan vergi ödendiği ifade ediliyor.

TÜRKİYE İÇİN HİNDİSTAN MODELİ

Türkiye'de uygulanacak bir model daha bulunuyor. Hindistan'da hayata geçirilen metot daha çok devlet destekli üretime dayalı.

İslam Memiş’ten ağızları açık bırakan tahmin: ‘Bu olursa gram altın 2 bin TL’ye dayanır!’

EYT’de kademeli emeklilik yaş tablosu belli oldu! Hemen bakın!

Milyonlarca emekliye refah payı müjdesi! Tek tek açıklandı!