28 / 10 / 2024

Kira sözleşmelerinin e-devlet'ten yapılmasına dair düzenleme kiracı ve ev sahiplerini nasıl etkileyecek?

Kira sözleşmelerinin e-devlet'ten yapılmasına dair düzenleme kiracı ve ev sahiplerini nasıl etkileyecek?

Kira sözleşmelerinin artık e-Devlet yapılması, kiralık konut piyasasını her açıdan etkileyecek. Piyasa şartlarına uygun kira belirlenecekken, haksız artışların da önüne geçilmiş olacak. Peki bu düzenlemeden kiracı ve ev sahiplerinin beklentisi ne?




Kira sözleşmelerinde yeni sisteme geçiliyor. Kira sözleşlemeleri e-devlet'ten yapılacak. Buna göre; Kira sözleşmelerinin e-Devlet kapısı üzerinden yapılması, kira bedellerinin daha şeffaf bir şekilde tespit edilmesini de beraberinde getirecek. Dijital ortamda yapılan sözleşmeler, benzer özellikteki kiralık gayrimenkullerin bedelleri hakkında bir veri tabanı hazırlayarak, piyasada haksız rekabeti ve şişirilmiş kira bedellerini engelleyebilecek. 

Peki ev sahipleri ve kiracılar yeni düzenlemeden ne bekliyor? 312 bin takipçili Hasan Medya isimli twitter kullancısı kira sözleşmelerindeki yeni düzenleme ile ilgili vatandaşların beklentisini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

HASAN @HASOsyalmedya

Kira sözleşmelerinin e devletten yapılmasına dair düzenleme getiriliyor. KABUL ediyorum ! 

Kira artış oranının devlet tarafından kabul edilebilir oranlarda artışını kabul ediyor musun ? Ediyorum 

Fakat 5-10 milyonluk mülkte oturan kiracının sözleşme sonunda devlet garantisiyle çıkmasını devlet kabule diyor mu ? Etmiyor. 

Devlet sadece kira sözleşmeleri ile gelecek ödemeleri teminat altına alma derdinde. Sizin kiracıyla ne yaşadığınızın hiç bir önemi yok. Devlet olayın sadece vergi boyutunda bir düzenleme getiriyor. 

İnsanlar fırsatçı kiracılar ve fırsatçı mal sahiplerine yönelik bir ortak düzenleme getirmeli. Süreç mahkemeye giderse çözülemez algısıyla kiracı keyfiyetinden uzaklaştırılmalı.

Artık kira sözleşmeleri e-Devlet'ten yapılacak! Çalışmalar tamamlandı: İki aşamada uygulanacak! 

Kira sözleşmelerinin e-Devlet'e geçmesi kiraları etkileyecek: Piyasa şartlarına uygun kira belirlenecek!

Geri Dön