02 / 05 / 2024

Kira tespit davasında kiracının cevap dilekçesindeki beyanı şaşırttı!

Kira tespit davasında kiracının cevap dilekçesindeki beyanı şaşırttı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar mahkemelere taşınırken, kira tespit davasında kiracının cevap dilekçesindeki beyanı şaşırttı. İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili o paylaşımı...



Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar adeta zirve yaparken hem konut sahipleri hem de kiracılar yaşamış oldukları mağduriyetleri sık sık sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıyor.
 
Konut sahipleri yüzde 25 kira sınırlamasından şikayet ederken, kiracılar ise yüksek kira artışlarından dert yanıyor. İki taraf arasında yaşanan kavgalar mahkemelere taşınırken kira tespit davasında kiracının cevap dilekçesindeki beyanı şaşırttı. 

Hem ev sahipleri hem de kiracılar ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Avukat Tarık Çakmak da resmi X hesabı https://twitter.com/avtarikcakmak üzerinden o beyanı paylaştı.


Avukat Tarık Çakmak'ın paylaşımı şu şekilde:

Kira tespit davası davacı vekili olduğum dosyada, kiracının cevap dilekçesindeki beyanı :))

"Sayın Cumhurbaşkanımız 24/11/2023 tarihinde katıldığı Öğretmenler Günü programında yaptığı konuşmada evin kirasını 2 bin 500'den 7 bin 500'e çıkarmanın insafa sığmadığını belirterek içinde bulunulan zamanın koşullarını belirtmiştir. İki dönem sonunda (2021-2023) kiralayanca 1.000TL olarak talep edilerek ödenmiş bulunan kiranın 10.000 TL olarak talep edilmesi de iki yıl üst üste 3 kat artışla benzer durum oluşturmaktadır."

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Avukat Tarık Çakmak'ın paylaşımına gelen o yorumlar...

Konut satışları açıklandı, rakamlar gün güzüne çıktı! Bu konutları kim, nasıl alıyor? 

Migros'ta deterjanlarda yüzde 54'lük dev indirim! 5 kg Ariel 219, Perwoll beyaz 94, OMO sıvı çamaşır deterjanı 117 TL!

En düşük emekli maaşı için son dakika 3 yeni formül geldi! Emekli Temmuz 2024 zammı ne kadar olacak?


Geri Dön