26 / 06 / 2024

Kira yardımı alan yüz binlerce kişiye büyük şok! Ödemeler bu ay sona eriyor!

Kira yardımı alan yüz binlerce kişiye büyük şok! Ödemeler bu ay sona eriyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, depremzedelere gönderdiği mesajla kira yardımını sona ereceğini bildirdi. İşte detaylar...



Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerde 50 binin üzerinde kişi hayatını kaybetmiş ve yüz binlerce kişi de evsiz kalmıştı.

AFAD, depremzedelere kira desteği başlatmıştı. Fakat AFAD’ın gönderdiği mesajla, kiracılara söz konusu yardımın bu ay sona ereceğini aktardığı belirtildi.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı AFAD’ın mesajını paylaşarak kararı eleştirdi.

DEVLET AYRIM YAPMAMALI

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, resmi sosyal medya hesabı https://x.com/veliagbaba üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“AFAD duyurdu! Kiracılara bir kez daha üvey evlat muamelesi yapıldı. Orta hasar ve ağır hasarlı binalarda oturan kiracılara ödenen kira yardımı bu ay sona eriyor.

Ev sahiplerinin kira yardımları devam edecek, kiracıların yardımı kesilecek. Oturdukları evleri yıkılan veya ev sahipleri tarafından evlerinden çıkarılan kiracılara yapılan muamele kabul edilemez. Kiracılar, deprem sonrası zaten en az beş kat artan kiraları, kira yardımı almadan nasıl ödeyecekler? Devlet depremzedeler arasında ayrım yapmamalı, bu yanlış uygulamadan derhal vazgeçilmelidir.”

Veli Ağbaba'nın paylaşımına şu yorumlar geldi: 

Altın bilezik fiyatları: 22 ayar,14 ayar ve 18 ayar altın bilezik fiyatları ne kadar? Anlık altın bilezik fiyatları

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı için son teklif günü 25 Haziran! Resmen süre uzatıldı! 

Nedir bu 7 Temmuz? Sıfır kilometre zamlanacak mı, ikinci el etkilenecek mi?


Geri Dön