02 / 05 / 2024

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar şimdi bakın: Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar şimdi bakın: Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından evi kentsel dönüşüme girenlere kira yardımı yapılıyor. Ayrıca, 6 Şubat depremleri kapsamında da kira yardımı yapılıyor. Peki kira yardımı devam edecek mi? Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 



6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’a göre afet alanında yer aldığı belirlenen gayrimenkuller, kentsel dönüşüm kapsamına alınarak, yıkılıp yeniden yapılıyor. Bu çerçevede, oturduğu evi kentsel dönüşüme giren gayrimenkul sahibi ve kiracıların mağdur olmamaları amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kendilerine kentsel dönüşüm kira yardımı yapılıyor. 

Bakanlık tarafından kira yardımı en çok 18 ay süreyle hak sahiplerine veriliyor. Ayrıca, entsel dönüşüm kira yardımında, gayrimenkul sahiplerinin taşınma masraflarının rahatlıkla karşılanması içim kira yardımının 5 aylık bölümü peşin şekilde verilebiliyor. 

Bunların yanı sıra, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde de ikamet ettikleri konutları yıkık/acil yıktırılacak/ ağır veya orta hasarlı olarak belirlenen ev sahiplerine kira yardımı yapılıyor. 

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar şimdi bakın: Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

KİRA YARDIMI DEVAM EDECEK Mİ? KİMLER ALABİLİR?

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından AFAD tarafından kira yardımı verilmeye başlandı. Binlerce depremzede kira yardımı ödemelerinin ne zaman biteceğini merak ediyor. 

İkamet ettikleri konutları yıkık/acil yıktırılacak/ ağır veya orta hasarlı şekilde olduğu belirlenen konut sahiplerine aylık 5 bin TL'den 7.500 TL'ye, kiracı depremzedelere yapılan kira yardımı ödemesi de 3 bin liradan 5 bin liraya yükseltilmişti. 

Evleri hasarlı olup konteyner talep eden vatandaşlar, taşınma yardımı alabiliyor ancak kira yardımından faydalanamıyor. 

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar şimdi bakın: Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

DEPREM KİRA YARDIMI NE ZAMAN BİTECEK? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz aylarda, kira yardımı ile ilgili bir son dakika açıklamasnda bulundu ve herkesten helallik alana kadar deprem bölgesinden gitmeyeceklerinin, bölgede çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünün altını çizdi. 

Bakan Özhaseki, söz konusu açıklamasında deprem bölgesinde tüm evleri 1 ya da 1.5 sene içinde teslim edeceklerini dile getirdi. Ayrıca, Özhaeki, vatandaşlara evleri teslim edilene kadar kira yardımlarının devam edeceğini vurguladı. 

Konut kredisi faiz oranları Nisan 2024! 2 milyon TL konut kredisi aylık taksit kaç TL? Bankaya gidecekler şimdi bakın! 

Evi, arsası olan emekliler dikkat: Emlak vergisi muafiyet şartları neler? Kimler emlak vergisi ödemez? 

Emekli maaşı bu rakamlar arasında olanlara şok: Bu ay hesaba kesin 12 bin TL yatacak! Denizbank emekli promosyon 2024...


Geri Dön