Kira yardımı nasıl alınır? Şartları neler?
Son günlerde yaşanan depremler vatandaşları kaygılandırdı. Elazığ'da meydana gelen 6,8'lik depremde ise can ve mal kaybı yaşandı. Deprem sonrası meydana gelen hasar sonrası binalarına giremeyen vatandaşlar kira yardımı alıp alamayacaklarını merak ediyor. ..
Elazığ'da yaşanan deprem sonrası hasar tespit çalışması yapıldı. Hasarlı binalara giremeyen vatandaşların ise kira yardımı alabilecekler mi merak etmeye başladı. eki, kira yardımı nedir, kira yardımını kimler alır? İşte, merak ettiğiniz “Kira yardımı nasıl alınır?” sorusunun cevabı.
Yeni Akit'te yer alan habere göre; Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası can ve mal kayıplarının ardından hasar tespit çalışmları yapıldı. Evleri hasar alan vatandaşlar kira yardımı alabilecekler mi merak etmeye başladı.
6306 sayılı kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut ya da işyeri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı yapılmaktadır. Kira yardımı almak için gerekli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. İşte, detaylar...
1) Kira yardımı nasıl alınır?
Kira yardımı alabilmek için öncelikle oturduğunuz yapının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli bulunması gerekir. Kontroller yapıldıktan sonra bulunduğunuz yapı riskli ve kentsel dönüşüme uygun görülür ise bulunduğunuz yapı yıkılır ve yerine yenisi yapılır. Bu süreçte vatandaşlara kira yardımı yapılır.
2) Kira yardımı almanın şartları nelerdir?
Kira yardımı almak için öncelikle ikametgâh şarttır. İkamet ettiğiniz bağımsız bölüm için devletten kira yardımı alacağınız süre 18 ay olacaktır.
Kira yardımından yararlanmak için kredi desteği almamış olmak yani daha önce kredi kullanmamış olmak gerekir. Geri dönüşüm projelerine özel olan kişiler kira yardımı ile birlikte kredi yardımı alamazlar. Bu durum oldukça önemlidir ve başvuru sahiplerinin bu konuda dikkatli olması gerekir.
Risk gurubunda evleri bulunan vatandaşlar evleri için yapı kimlik numarası alındığı tarih sonrasında devir işlemleri yapılmış ise bu durumda yeni malikin yapı kimlik numarası aldığı tarihte ikamet etme şartları sağlanamaz. Yeni maliklerin gayrimenkulü geç almamış olması önemlidir. Aksi durumlarda kira yardımı için yapılan başvurular geçerli sayılmamaktadır.
3) Kira yardımı için gerekli belgeler nelerdir?
Başvuru Formu
Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi
Konut veya İşyerinin Bağımsız Bölümünü Gösterir Tapu Belgesi Aslı ve Fotokopisi
Taşınmaza Ait Güncel Tapu Kaydı (yetkili birim amiri tarafından imzalanmış ve mühürlü)
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Örneği Aslı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak, ıslak imzalı olmalı)
Kamu Bankalarına Ait (IBAN) Numarasını Gösteren Hesap Cüzdanı Fotokopisi (Mümkün olması halinde Ziraat Bankası ve Halk Bankası )
Meclis’in gündemi deprem ve imar!