Emlak Terimleri

Kiracı anahtar teslim tutanağı örneği 2022!

Kiracı ve mal sahibi kiralama döneminin başında sözleşme imzaladığı gibi, sözleşme sonunda da teslim tutanağı imzalayabiliyor. İşte kiracı anahtar teslim tutanağı örneği 2022...Anahtar teslim tutanağı kira sözleşmesinin son bulması halinde, kiracının evi boşalttıktan sonra ev sahibi ile birlikte anahtar teslim ettiğine dair bir belge oluyor

Anahtar teslim tutanağı, gayrimenkul kiralamalarında kira döneminin sona ermesi halinde imzalanıyor. Anahtar teslim tutanağı kira sözleşmesinin son bulması halinde, kiracının evi boşalttıktan sonra ev sahibi ile birlikte anahtar teslim ettiğine dair bir belge oluyor.

Belgede kira borcunun bulunmadığı ve evin alındığı gibi teslim edildiği bilgileri tutanakta belirtiliyor. Kiracı anahtar teslim tutanağının imzalanması ile kiracı sonradan ortaya çıkabilecek bazı problemler için önlem almış oluyor. İşte kiracı anahtar teslim tutanağı örneği 2022...

KİRACI EVİ NASIL TESLİM ETMELİ?

Kanunen kiracı kiralananı ne durumda teslim almışsa, kira sözleşmesinin bitiminde o durumda geri vermekle yükümlüdür. Ancak, kiracı sözleşmeye uygun kullanma dolayısıyla kiralananda meydana gelen eskimelerden ve bozulmalardan sorumlu değildir.

Kiracının, sözleşmenin sona ermesi hâlinde, sözleşmeye aykırı kullanmadan doğacak zararları giderme dışında, başkaca bir tazminat ödeyeceğini önceden taahhüt etmesine ilişkin anlaşmalar geçersizdir. 

EVİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ

Kiraya veren, geri verme sırasında kiralananın durumunu gözden geçirmek ve kiracının sorumlu olduğu eksiklikleri ve ayıpları ona hemen yazılı olarak bildirmek zorundadır. Bu bildirim yapılmazsa, kiracı her türlü sorumluluktan kurtulur. 

Ancak, teslim alma sırasında olağan incelemeyle belirlenemeyecek olan eksikliklerin ve ayıpların varlığı hâlinde, kiracının sorumluluğu devam eder. Kiraya veren, bu tür eksiklikleri ve ayıpları belirlediğinde, kiracıya hemen yazılı olarak bildirmek zorundadır.

KİRACI ANAHTAR TESLİM TUTANAĞI ÖRNEĞİ 2022

(Açık adres yazılacak) adresinde bulunan taşınmaz kiracı (ad ve soyad yazılacak) tarafından ……. tarihinde tahliye edilmiştir.

Kiracı tarafından taşınmaz kiralanan yerin içerisindeki mobilyaları ile birlikte kiralanmış ve tahliye sırasında da içerisinde bulunan mobilyalarda herhangi bir hasar olmaksızın teslim edilmiştir. Kiracı taşınmaz içerisinde kendisine ait hiçbir eşyasının kalmadığını açıkça beyan ve taahhüt eder.

Kiralayanın; kiracının taşınmazda oturduğu süre içerisindeki birikmiş kira, aidat, ödenmemiş faturalar gibi borçlarından kaynaklanabilecek alacakları baki kalmak ve fazlaya dair tüm hakları saklı kalmak kaydı ile taşınmazın anahtarı …….. tarihinde kiralayana (taşınmaz sahibine) teslim edilmiştir. 

.../..../2022


ANAHTARI TESLİM EDEN

KİRACI

Adı ve Soyadı

İmza

ANAHTARI TESLİM ALAN

KİRALAYAN

Adı ve Soyadı

İmza
 

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği 2022!

Kirayı bankaya yatırma limiti 2022 ne kadar?