Emlak Terimleri

Kiracı doğalgaz aboneliği ücreti 2022 ne kadar?

Kiracıların kiraladıkları meskene ya da işyerine girmeden önce almaları gereken abonelikler arasında doğalgaz aboneliği bulunuyor. 2022'de kiracı doğalgaz aboneliği ücreti ne kadar oldu? İşte yanıtı...Abonelik ücretleri de kiracının cebinden çıkacak masraflardan

2022 yılında yeni bir ev ya da işyeri kiralamak isteyen vatandaşların üzerine almaları gereken abonelikler arasında doğalgaz aboneliği de bulunuyor. Abonelik ücretleri de kiracının cebinden çıkacak masraflardan. Peki, kiracı doğalgaz aboneliği ücreti 2022 ne kadar?

Kiracı doğalgaz aboneliği, yine ildeki Gaz ve Doğalgaz Dağıtım A.Ş Müdürlüğü tarafından yapılıyor. İstanbul'da İGDAŞ'a, Ankara'da Başkent Gaz'a ve İzmir'de ise İzmir Gaz'a müracaat edilebiliyor. Abonelik için yine diğer aboneliklerde olduğu gibi gerekli belgelerin temin edilmesi ve teminat bedelinin ödenmesi gerekiyor. Doğalgaz teminat bedeli, doğalgaz faturasına da yansıtılabiliyor. 

E-Devlet, İGDAŞ Mobil Uygulaması ve 153 Çağrı Merkezi ile de abonelik sözleşmesi yapabilirsiniz.

İGDAŞ KİRACI DOĞALGAZ ABONELİĞİ NASIL ALINIR?

Bağlantı anlaşması tamamlanmış müşterilerin; yetkili tesisatçı firma tarafından İç Tesisat İşlemleri tamamlanarak projesi İGDAŞ tarafından onaylanan mahallerde; doğal gazı fiilen kullanacak olan gerçek veya tüzel kişiler ya da yetkili temsilcilerinin Doğal Gaz Abonelik Sözleşmesi yapması gerekiyor. Sözleşme işlemi esnasında tahakkuk eden güvence bedeli faturalarınıza yansıtılarak tahsil edilecektir.

DOĞALGAZ GÜVENCE BEDELİ NEDİR?

Güvence Bedeli; İGDAŞ’ın alacaklarını garanti altına alabilmek amacıyla  mekanik sayaç kullanan abonelerden doğal gaz abonelik sözleşmesinin imzalanması sırasında aldığı bedeldir. Ön ödemeli sayaç kullanan abonelerden güvence bedeli alınmaz.

Konutlar için güvence bedelleri ile bunların hesaplanmasına ilişkin usul ve esaslar, her yıl EPDK tarafından belirlenir.

DOĞAL GAZ ABONELİK SÖZLEŞMESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

a) Sözleşme yapılacak yerin tüketim noktası numarası,

b) Mal sahibi ise tapu, kiracı ise kira kontratı fotokopisi,

c) Sözleşme yapacak kişinin TC Kimlik Numaralı resmi kimlik beyanı,

d) Sözleşmenin üçüncü şahıslar tarafından yapılması durumunda noter onaylı vekâletname fotokopisi gerekmekte olup, vekâletnamede  İGDAŞ ve/veya doğal gaz ifadesi bulunmalıdır. 

Yabancı Uyruklu Müşteriler için ilave olarak;

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından verilen kimliğin beyanı,
veya
Tapu sahibi yabancı müşteriler, göç idaresinden belge almadan mülk sahibi olmuş ve vergi numaraları yok ise Potansiyel Vergi Numarası alarak işlemleri yapılır.
?* İstisnai haller kapsamındaki yabancılardan hüviyet varakası beyanı ve fotokopisi, talep edilir.

KİRACI DOĞALGAZ ABONELİĞİ ÜCRETİ 2022

Kombi + Ocak 775 TL
Kombi + Doğal Gaz Sobası + Ocak 1425 TL/adet
Doğal Gaz Sobası + Ocak + Şofben      775? TL
Kombi      733 TL/adet
Doğal Gaz Sobası      650 TL/konut
Merkezi Sistem      650 TL x BBS(Bağımsız Bölüm Sayısı)
Ocak      42 TL
Şofben    83 TL

 

Kira sözleşmesi damga vergisi ne kadar?

Ev sahibi ve kiracı hakları 30 maddede tüm detaylarıyla!