28 / 04 / 2024

Kiracı ev sahibinden deprem sigortası isteyebilecek!

 Kiracı ev sahibinden deprem sigortası isteyebilecek!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, Afet Sigortaları Kanunu’nun yarın yürürlüğe gireceğini belirtti...





Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, Afet Sigortaları Kanunu’nun yarın yürürlüğe gireceğini belirterek, “Hedefimiz, 2014 yılına kadar 4 milyon olan zorunlu deprem sigortalı konut sayısını 6 milyona yükseltmek. Orta vadeli hedefimiz ise 5 yıl içinde sigortalı konut sayısını 10 milyona çıkarmak” dedi.


Afet Sigortaları Kanunu’nu 12 yıldır beklediklerini dile getiren Yazıcı, yeni kanunla birlikte zorunlu deprem sigortası ve DASK’ın daha sağlam bir yasal çerçeveye kavuşacağını vurguladı. Yazıcı, “Yasanın uygulamaya başlanmasıyla kiracılar ev sahiplerinden konutun zorunlu deprem sigortasını yaptırmalarını isteyebilecek, gerekirse kiracılar ödeyip bu primi aylık kiralarından düşebilir” dedi. Yazıcı abonelik işlemleri sırasındaki poliçe kontrolünün, sigortası bulunan ev sahiplerine yeni işlem yükü doğurmadan, elektronik ortamda  gerçek zamanlı bilgi paylaşımı ile yapılacağını bildirdi.

Hürriyet



Geri Dön